Un viatge a través de la història del manga

El museu del còmic inaugura una sala dedicada al còmic japonès

Cultura

Publicat el 28/agost per Miguel Barajas / Aina Ruiz

'Heidi', 'Doraemon' o 'Dragon Ball' són només algunes de les populars sèries televisives que han marcat la infantesa i fins i tot l'etapa adulta de molts. Totes elles tenen el mateix origen: el manga. Ara, el Museu del Còmic i la Il·lustració de Sant Cugat inaugura una nova sala dedicada al popular còmic d'origen japonès. A través d'un viatge per la seva història, des de principis del segle XIX fins a l'actualitat, els amants del manga s'embarquen en un recorregut on la il·lustració és la protagonista.

Dividida en dues seccions, la sala compta, per una banda, amb publicacions impreses, revistes i edicions originals d''Astroboy' o 'Kimetsu no Yaiba' per il·lustrar els orígens i l'evolució d'aquest art. En aquest sentit, l'assessor de l'exposició, Antoni Guiralt, posa de manifest com 'Bola de Drac' va marcar l'inici d'aquest corrent artístic en el país així com les dificultats de resumir "tants anys d'història".

Pel que fa a l'altra secció, fa un repàs de l'impacte del manga al país. Publicacions mítiques des dels anys 60 fins als 80, com 'Mazinger Z', 'Heidi' i 'Marco', fetes pels autors locals Jan i l'estudi de Beaumont, plasmen la importància que ha tingut aquesta cultura.

A aquestes, si sumen també les populars històries dels anys 90 com la mencionada 'Bola de Drac', 'Doraemon' o 'Ranma', d'editorials com Planeta DeAgostini. L'exposició també dedica un espai als fans així com a les edicions espanyoles de manga.


DECLARACIONS

Antoni Guiralt

Sobretot és conegut a partir de l'any 1992 amb Bola de Drac d'Akira Toriyama, però que també s'ha publicat ja abans. Però també és curiós perquè també s'han publicat sèries de manga o animes publicades per autors espanyols.

Your browser doesn’t support HTML5 audio