Partiperes, semifinalistes del Sona9 2024

La banda santcugatenca és un dels 12 grups en arribar a aquesta fase del concurs musical


  • Comparteix:

El conjunt en una imatge promocional / Foto: Cedida

El conjunt en una imatge promocional / Foto: Cedida

El grup musical Partiperes és un dels 12 semifinalistes del certamen Sona9 entre els 30 grups que havien arribat a la fase prèvia. Partiperes actuarà el 21 de setembre el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) com a part del concurs per arribar a la semifinal. La resta de bandes actuaran en recintes com el mencionat MMVV, l'Acústica de Figueres, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i les Festes de la Mercè de Barcelona. Els concerts s'enregistraran perquè el públic els voti telemàticament i decideixi un dels quatre finalistes del concurs el 24 de setembre. El jurat del Sona9 triarà els altres tres candidats per a la final, que tindrà lloc a la sala Luz de Gas de Barcelona el 16 de novembre.

Els semifinalistes són Àgueda Segrelles, Elape, Gavina.mp3, Genni Knows, Íster, Jost Jou, Makuka, Mon Joan Tiquat, Naia, Ouineta i Sordida.

Per als concerts semifinals els 12 seleccionats hauran de fer dues proves: adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista i musicar un poema d'un autor proposat pel Sona9. Les dues proves s'han de presentar en directe junt amb el repertori propi de cada artista.

Les 12 propostes semifinalistes optaran al Premi Verkami per votació popular, el 24 de setembre a través d'Enderrock.cat i Sona9.cat, una de les novetats d'enguany. Durant tot el dia es podran visualitzar els directes de tots els concursants i votar la proposta preferida. El grup que obtingui més vots guanyarà el premi i passarà directament a la final del Sona9, juntament amb les altres tres propostes escollides pel jurat del concurs.

Elape, Jost Jou i Partiperes actuaran a la plaça dels Màrtirs del MMVV, a partir de les 18h.

La darrera fase del Sona9 seran les proves que hauran de fer els quatre finalistes amb els concerts de petit format a iCatFM i l'estada a les Cases de la Música per preparar el directe de la final amb un director d'escena.

En aquesta fase també hauran d'enregistrar una cançó original en un estudi professional, amb l'assessorament d'un enginyer de so i productor. Totes aquestes proves s'avaluaran pel jurat de cara a la final en directe prevista per al dissabte 16 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

La 24a edició del Sona9 atorgarà més de 50.000 euros en guardons, que inclouran el Premi Sona9, el Premi Joventut, el Premi Èxit i el Premi Revelació (per als quatre primers classificats), a més del Premi Cases de la Música (seleccionat entre els 12 semifinalistes) i el Premi Verkami per Votació Popular.

El guanyador del Sona9 gravarà un disc i rodarà un videoclip coordinat per Televisió de Catalunya i realitzarà una gira de concerts per Catalunya, entre d'altres premis. Els premis Joventut, Èxit i Revelació tindran una aportació en metàl·lic que podran utilitzar per a la gravació d'un disc, un videoclip o per material musical.

El guanyador del Premi Cases de la Música consistirà en un pla d'ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació. I finalment el Premi Verkami per Votació Popular serà de 1.000 euros en material musical i una campanya de micromecenatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.