Pilar Cuerva, nova directora de l'Arxiu Nacional de Catalunya

Cuerva agafa el relleu de Francesc Balada, que ha estat al capdavant de l'Arxiu els darrers nou anys


  • Comparteix:

La historiadora i arxivera Pilar Cuerva / Foto: Premsa Cultura Generalitat

La historiadora i arxivera Pilar Cuerva / Foto: Premsa Cultura Generalitat

El Departament de Cultura ha designat a la historiadora i arxivera Pilar Cuerva com a nova directora de l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat. La fins ara Cap del Centre de Recerca i Coneixement (CREC) i Cap del Departament de Gestió Documental i Arxiu del Museu Nacional de Catalunya, agafa el relleu del també historiador i arxiver Francesc Balada, que ha estat al capdavant de la institució els darrers nou anys, des del juny de 2015.

Segons expliquen en un comunicat, Cultura ha proposat Pilar Cuerva per la seva experiència en l'àmbit de l'arxivística, en la recerca de documentació, la planificació de recuperació del patrimoni documental i l'aplicació de les noves tecnologies a l'arxivística, al capdavant de projectes innovadors i transversals.

Pilar Cuerva Castillo

Pilar Cuerva Castillo és llicenciada en Geografia i Història, graduada en Arxivística i Gestió de Documents, diplomada en Estudis Superiors especialitzats en Història comparada, social, política i cultural. També ha cursat el Postgrau en gestió de Documents electrònics, el Postgrau Noves tendències en gestió de la informació i el Màster en Gestió Estratègica del Coneixement i de la Informació en les Organitzacions.

Els últims cinc anys ha treballat al MNAC impulsant diferents projectes sobre patrimoni documental i artístic del museu, a més de la difusió web, la digitalització dels seus fons, el desenvolupament d'una eina d'organització i gestió dels procediments transversals de l'equipament i la gestió de la documentació digital i electrònica de l'equipament, entre d'altres.

Cuerva ha estat responsable de l'Arxiu General del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona, així com responsable del projecte de gestió de la Informació del Museu Marítim. Anteriorment, havia estat arxivera a l'Arxiu Comarcal de l'Anoia i al Dipòsit d'arxius de Cervera del Departament de Cultura.

L'Arxiu Nacional de Catalunya

L'Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, és l'arxiu general de l'administració catalana i l'arxiu històric nacional. Com arxiu general ingressa, recupera i gestiona la documentació generada per l'acció política i administrativa dels departaments, organismes i empreses de la Generalitat de Catalunya. En la seva condició d'arxiu històric, actua recuperant tota aquella documentació de caràcter privat que, pel seu valor testimonial i referencial, té una especial rellevància per al coneixement de la història nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.