Judith Colell guanya el Premi de Cinema Espiritual de Catalunya

Colell: "Com a cineasta m'agrada exposar situacions injustes a les meves pel·lícules"


  • Comparteix:

Foto d'arxiu de la cineasta Judith Colell /Font: Cugat Mèdia

Foto d'arxiu de la cineasta Judith Colell /Font: Cugat Mèdia

La directora, guionista i productora de cinema santcugatenca Judith Colell és la guanyadora de la quarta edició del Premi de Cinema Espiritual de Catalunya, que enguany es lliura en el marc de la 18a Mostra de Cinema Espiritual. Aquest guardó, anomenat 'L'Estel del Cinema Espiritual', reconeix la trajectòria i el treball de la cineasta, pel seu compromís amb una societat més justa i per la contribució a la pau i el diàleg interreligiós a través de les seves pel·lícules. 'Per a mi el cinema té un valor social i de canvi molt interessant', ha explicat Colell a Cugat Mèdia.

"Com a cineasta m'agrada exposar situacions injustes a les meves pel·lícules per conscienciar i canviar la manera de pensar de la gent", ha afegit la també presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català.

La cineasta rep el premi per la seva trajectòria com a autora de nou llargmetratges, entre els quals destaquen '15 horas' (2020) -guanyador del Premi Signis a la millor pel·lícula en el Festival Internacional de Málaga 2021-, 'Elisa K', 'Dones' i '53 dies d'hivern'.

La feina de Colell destaca per la seva sensibilitat humanista, i es manifesta en la manera com reflecteix la fortalesa de les dones enfrontades a proves molt dures (l'abús sexual, el maltractament, la manipulació o la solitud). Igualment, destaca en el tractament de la vulnerabilitat humana, sobretot dels nens, els ancians o les persones empobrides.

L'acte de lliurament d'aquest premi es farà aquest dimarts a les 18 h a la Basílica de la Sagrada Família, i hi assistirà la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró. El premi és una escultura que reprodueix l'estrella de Betlem de la Façana del Naixement de la Sagrada Família, ideada per Antoni Gaudí.


Judith colell

És un festival que parla de tolència, de diàleg interreligiós... Parla de cinema en valors socials i humanistes. En aquest sentit em fa molta il·lusió



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.