Fàbregas va ser nomenat fill predilecte de la ciutat el desembre de 2006, amb el també desaparegut actor Joan Llamas. Era la primera vegada que Sant Cugat atorgava aquest títol. El llavors alcalde, Lluís Recoder, va enumerar alguns dels motius pels quals la ciutat els distingia.
Lluís Recoder
La distinció als dos Joans té el valor del reconeixement de la dedicació a la ciutat.
La ciutat es va bolcar amb aquest reconeixement. L'homenatge es va celebrar al Teatre La Unió, davant mig miler de persones que van ovacionar els dos actors. Fidel al seu estil, Joan Fàbregas va recitar un monòleg al costat d'un caparrot de Llamas on va assegurar que 'Joan, si poguessis tornar, tornaríem a fer comèdia'.
Joan Fàbregas
Joan, si poguessis tornar, tornaríem a fer comèdia.
La relació amb Ràdio Sant Cugat i Cugat.cat ha estat llarga. Des que el 1983 va entrar als estudis de l'emissora, no se'n va desvincular mai. En 'Fabri' va ser l'alma mater de la ràdio i va participar en diferents espais com 'Roda d'amics', que ha estat més de 25 anys en antena. El programa anava a càrrec dels inseparables Pere Pahisa i Fàbregas i, en els últims anys, amb en 'Fabri', en solitari.
L'octubre del 2002, el 'Roda d'amics' va rebre el premi Dia de la Sardana pel seu espai 'Nostra dansa'. Un altre espai emblemàtic on va deixar empremta va ser al magazín 'Sant Cugat a Fons'. Durant més de 10 anys, en 'Fabri' va ser col·laborador habitual amb 'el concurs del Fabri'. També va participar, entre altres programes, al programa 'Versos' col·laborant com a rapsode.
La ràdio i la família de Cugat.cat han estat molt presents en la vida d'en 'Fabri'. L'equip del mitjà va ser al seu costat en cites importants, com el seu norantè aniversari.
En 'Fabri' també va tenir una forta presència en el teixit associatiu de la ciutat. Va estar vinculat a l'Agrupació Teatral Joan Maragall, Fila Zero i Tetrateatre. Però va destacar, especialment, per la seva participació a la tradicional obra de teatre 'Pedra i Sang'. Des que van començar les representacions, Fàbregas va interpretar la figura del monjo Hortolà, durant 10 anys. Amb el desè aniversari de l'obra, Fàbregas va decidir posar punt final a la seva aventura teatral.
El seu personatge de Cugat, sempre acompanyat del Medir de Pere Pahisa, també el va fer molt conegut a la ciutat. Al 2007 li van dedicar un caparrot en el seu honor.
Programa Medir i Cugat
Fàbregas i la seva dona, l'actriu Montserrat Batlle, van arribar a Sant Cugat el 1960, i el seu fill és Lluís Fàbregas, fundador i ballarí de la companyia de dansa Factoria Mascaró.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.