Ivan Corretja dona visibilitat al tenis adaptatiu amb el títol de campió del món

Aquesta modalitat que es juga dret amb pròtesi no està reconeguda encara pel Comitè Paralímpic Internacional


  • Comparteix:

El santcugatenc Ivan Corretja va perdre una cama amb 14 anys, cosa que li va tallar la seva progressió com a possible tenista professional. Actualment, s'ha convertit en un dels esportistes que donen visibilitat a una modalitat de tenis poc coneguda: tenis adaptatiu en posició permanent. Aquesta és un estil de tenis per a persones amb mobilitat reduïda que juguen dempeus, és a dir, sense cadira de rodes i amb una pròtesi, i que no està reconeguda del Comitè Paralímpic Internacional. Fa uns dies, Corretja s'ha proclamat campió del món d'aquesta modalitat en el torneig disputat a Torí, els dies 22 i 23 de juny.

A la final, Corretja va aconseguir imposar-se al britànic Mattew Grover per 7-6, 4-6, 10-5 (tie break).

Foto de família dels guanyadors del campionat a Torí

Foto de família dels guanyadors del campionat a Torí / Foto: Cedida

L'objectiu dels jugadors d'aquesta modalitat és obtenir el reconeixement del Comitè Paralímpic Internacional i la seva inclusió en el programa dels Jocs Paralímpics a partir de l'edició de Los Angeles 2028, ja que es practica des de fa anys als cinc continents.

Un somni mai somiat

El santcugatenc, que va perdre la cama en un accident quan tenia 14 anys, no esperava tornar a competir en tenis professional. "Quan tens un accident així, el primer que penses és que no tornaràs a jugar a tenis mai més a la vida", ha explicat a Cugat Mèdia.

Tot i això, quan ha tingut l'oportunitat de competir, ha anat a totes. "Quan vaig anar al torneig, el volia guanyar. I sento una gran satisfacció, evidentment, perquè no va ser fàcil i tothom volia guanyar", ha reconegut l'esportista.

Ivan Corretja és germà de l'exnúmero 2 del món de l'ATP, el també santcugatenc Àlex Corretja.




Ivan Corretja

Quan vaig anar al torneig el volia guanyar, això està clar. I tens una gran satisfacció, evidentment, perquè no va ser fàcil i veus que tothom vol guanyar



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.