Espanya cau als quarts i diu adeu al Mundial femení d'hoquei herba de Terrassa

La selecció espanyola, amb quatre jugadores del Junior, no pot amb una de les favorites, Austràlia (2-0)

Les jugadores de la selecció espanyola després de l'eliminació / Foto: RFEH

La selecció espanyola perd contra Austràlia (2-0) als quarts de final i diu adeu a les medalles del Mundial femení d'hoquei herba que es disputa a Terrassa. Les 'Red Sticks', amb quatre jugadores del Junior, s'han vist superades per un combinat australià que ha demostrat per què és un dels favorits per endur-se el títol. De fet, Austràlia només ha encaixat un gol en els quatre partits que ha disputat.

Les australianes han començat a pressionar des de l'inici del partit, i al minut 3 de l'eliminatòria han provocat un penal-córner que transformaria Renee Taylor. Seguidament, Espanya ha reaccionat i ha tingut l'oportunitat d'igualar el marcador, amb un penal llançat per Xantal Giné. El marcador no s'ha mogut fins al descans i, a la represa, Austràlia ha sortit a sentenciar. No ha estat fins al minut 41 que, també Renee Taylor de penal-córner, situava el 2 a 0 que seria definitiu.

Contrarellotge, la selecció espanyola ha aconseguit el control del partit i la jugadora del Junior Gigi Oliva, en el seu, a priori, últim partit com a internacional, ha agafat el timó de l'equip. Malgrat intentar-ho fins al final, el combinat estatal no ha estat capaç de materialitzar cap ocasió i, d'aquesta manera, s'ha quedat fora de la lluita per les medalles al mundial que jugava a casa. Oliva, per cert, va igualar, amb 266 participacions, el rècord d'internacionalitats que fins ara ostentava en solitari la basca Rocío Ybarra. Després del partit, una de les internacionals del conjunt santcugatenc, Laia Vidosa, deia sentir "ràbia" per la derrota i reconeixia que no havien donat la seva "millor versió".

Austràlia s'enfrontarà en semifinals a la vigent campiona mundial, els Països Baixos, que va superar Bèlgica (2-1). L'altre semifinal la disputaran l'Argentina contra Alemanya. Totes dues semifinals, el partit del tercer classificat i la final es jugaran a l'Estadi Olímpic de Terrassa.

Laia Vidosa

Sents ràbia per dins, quan perds t'agradaria tornar a començar el partit però han sortit molt fortes i nosaltres no hem donat la millor versió.