El Junior es classifica per a les semifinals de l'EHL després de superar el Düsseldorfer

Les santcugatenques han superat les alemanyes a la tanda d'strokes


  • Comparteix:

Imatge del partit entre el Junior i el Düsseldorfer / Foto: EHL

Imatge del partit entre el Junior i el Düsseldorfer / Foto: EHL

L'equip femení del Junior s'ha classificat per a les semifinals de l'EHL, màxima competició continental, després de superar el Düsseldorfer alemany a la tanda de penals. El temps reglamentari ha acabat amb empat (0-0) en un matx ple d'ocasions. Les blau-i-negres jugaran aquest diumenge davant l'amfitrió, l'Amsterdam. Les santcugatenques, que han jugat per primera vegada aquesta competició, assoleixen una fita històrica per a l'esport santcugatenc.

15 d'abril de 2022, una data que serà recordada per a l'esport de Sant Cugat. El Junior ha certificat estar entre els quatre millors conjunts d'Europa. Semifinalista de l'EHL, màxima competició continental, en la seva primera participació.

El Wagen Stadium, un dels estadis més emblemàtics de l'hoquei herba mundial, acull aquesta competició. El Junior ja ha certificat un èxit sense precedents i ara ja no té aturador.

L'ambició d'aquest grup, barreja de jugadores internacionals amb gran experiència i de joves del planter que viuen un somni constant, han fet que l'accés a la final no sigui una utopia. El primer pas ferm s'ha donat aquest divendres amb l'accés a les semifinals. Un partit dur amb moltes ocasions de gol, tot i que el resultat final no s'ha mogut durant els quatre períodes.

El primer quart s'ha vist un Junior tens, nerviós i amb cames fluixes davant un gegant físic com és el Düsseldorfer Alemany. Tot i aquest fet, Mariona Serrahima ha tingut el gol al final del primer quart, però sense encert. Les alemanyes també han disposat d'alguna ocasió al contraatac, però sense efectivitat de cara a porteria.

Al segon quart ha arribat el primer penal córner per a les alemanyes que han errat. El Düsseldorfer ha exhibit un joc físic i de pressió. Abans d'arribar al descans, les alemanyes han disposat d'una nova ocasió.

A la represa, el Junior s'ha tret la pressió i la tensió i ha gaudit d'ocasions, però les alemanyes també han volgut dir la seva i han obligat Jana Martínez a fer grans aturades.

En el darrer quart, el Junior ha disposat d'alguna oportunitat més, però el marcador no s'ha mogut.

La tanda d'strokes ha dictat sentència. La portera santcugatenca Jana Martínez ha aturat quatre dels cinc penals llançats per les alemanyes. Els gols de Gigi Oliva i el darrer de Carlota Petchamé han certificat l'accés a les semifinals.

L'entrenador, Marcel Malgosa, ha ressaltat que l'equip ja ha fet història, però destaca "volem més, l'Amsterdam té punts febles i lluitarem per les medalles".

El president del Junior, Marcos Hofmann, ha assenyalat que "estic emocionat per com arribem a la semifinal. Només hem de gaudir de diumenge".




Marcel Malgosa

Supercontents. Evidentment, qui avui ha estat aquí ha estat present a una fita històrica. Estar entre els quatre millors clubs d’Europa és una cosa que no es pot dir cada dia. És un orgull per a tot l’equip, pel club, i per molta gent que hi ha darrere durant molts anys. I també per a la ciutat. I ja que hi som, no ens perdrem aquí.

Marcos Hofmann

Com a club, un diumenge a Wagen Stadium - la catedral de l’hoquei mundial - jugar contra l'Amsterdam és una passada. És una fita que els que som aquí recordarem durant molt de temps. Per a les noies, és una experiència brutal. Evidentment, les que tenen experiència internacional també n’han viscut de grosses, però per a les que pugen està molt bé. A més, han vingut força socis, i avui són molt feliços. I això és important pel club: fer molt feliços la nostra gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.