Bruno Font: 'L'objectiu als Jocs Olímpics és l'or, no anem a París de turisme'

El davanter del Junior s'estrena en uns Jocs Olímpics amb l'equip espanyol d'hoquei herba


  • Comparteix:

Bruno Font, jugador d'hoquei herba del Junior / Foto: Cedida

Bruno Font, jugador d'hoquei herba del Junior / Foto: Cedida

El santcugatenc Bruno Font es mostra ambiciós i marca la medalla d'or com a objectiu de l'equip espanyol als Jocs Olímpics de París. El davanter del Junior ha estat convocat per la selecció estatal, que haurà de disputar una competició molt dura que arrencarà el 27 de juliol amb el partit contra la Gran Bretanya.

Font ha anat entrant als plans del seleccionador, Max Caldas, en els darrers dos anys, i es mostrava confiat de poder jugar als Jocs. Tot i això, se sincera: "No t'hi veus dins fins que surt la llista".

L'objectiu és l'or

Font deixa clar que l'objectiu és tornar amb la medalla d'or. "Volem guanyar, no anem de turistes a uns Jocs Olímpics", assegura. La darrera medalla de la selecció és la plata aconseguida a Pequín l'any 2008.

Espanya ha quedat enquadrada amb la Gran Bretanya, França, Països Baixos, Sud-àfrica i Alemanya en la fase de grups. D'aquests, els quatre primers passaran a quarts de final. "Hem de competir al màxim i si superem la fase de grups, veure quin és el rival que tenim a quarts", apunta. En aquesta ronda, probablement la selecció es trobarà amb algun dels conjunts que el 2020 va guanyar medalla a Tòquio, ja que Bèlgica, Austràlia i l'Índia estan en l'altre grup.

Una selecció rejovenida

El davanter del Junior forma part d'una nova generació que ha entrat en aquest darrer cicle olímpic a l'equip estatal. "Ha entrat molta gent nova i amb els nous companys intentarem fer el màxim per arribar a dalt", diu. Tot i això, afirma que "cadascú sap el rol que té a l'equip i no crec que canviï res perquè siguin els seus primers o segons Jocs".

Font es mostra molt agraït de l'acompanyament de l'equip, ja que ell és un dels més joves. "Són acollidors, sempre han buscat la manera d'involucrar-me a l'equip i m'han ajudat molt des del primer dia", assegura.

El jugador, per tant, es mostra amb "moltes ganes" de començar la competició, més que els nervis que pugui tenir. "És la competició més gran que pots tenir al nostre esport i tothom es prepara cada quatre anys per jugar uns Jocs Olímpics, és la prova definitiva", sosté.

Sant Cugat als Jocs

Per altra banda, admet que encara no ha preguntat les entrades que podrà gaudir per repartir entre família i amics. "Hi hauria de començar ja, s'ha de veure perquè és un tema que s'ha d'estudiar", comenta.

Finalment, també confia a poder-se trobar amb algun santcugatenc més que estigui seleccionat pels Jocs Olímpics. De moment, l'única que ja té la plaça confirmada és Paula Ramírez en l'equip de natació artística, mentre que els resultats de Jaël Bestué a l'europeu de Roma també la podria dur a París. Per altra banda, encara s'han de fer oficials les llistes de l'equip femení de hoquei herba amb opcions per Laia Vidosa, Júlia Strapatto, Jana Fernández i Tere Lima, i el masculí de waterpolo, on podria entrar-hi Blai Mallarach.







Bruno Font

Més que nerviós, que suposo que ho estaré, però encara no ho sento, és més el fet de tenir moltes ganes. És la competició més gran que pots tenir al meu esport i tot el que sigui competir contra els millors, el major estadi possible, i al final és on tothom es prepara cada quatre anys per jugar aquests Jocs Olímpics.

Bruno Font

Aquí ha entrat molta gent nova. Nous companys que intentarem fer el màxim per arribar a dalt. Sabem el que va guanyar la medalla de plata del 2008 i que encara no s'ha fet res, pero anem l'or. No volem anar a turistes en uns Jocs Olímpics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.