AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

El futbol tradicional i l'innovador s'alien en un clam contra la violència masclista

La sisena edició del Partit per la Igualtat torna a apostar per un format mixt que enguany incorpora el fenomen de la Kings i la Queens League


  • Comparteix:

La sisena edició del Partit per la Igualtat ha tornat a ser un clam contra la violència masclista. Enguany, la iniciativa pionera del Sant Cugat FC ha incorporat a la cita el fenomen de la Kings i la Queens League. Aprofitant el conveni de col·laboració que el club vermell-i-negre va signar amb Aniquiladoras F.C, el partit ha enfrontat aquest dimarts un equip mixt format per jugadors i jugadores dels primers equips del SantCu contra un conjunt format per integrants d'Aniquiladoras, de la Queens League, i d'Aniquiladores, de la Kings League. El matx, que ha acabat 8 a 6 a favor dels santcugatencs, també ha comptat amb dinàmiques pròpies del format ideat per Gerard Piqué, com gols dobles i penals des del mig del camp.

El resultat, però, ha estat el menys important en una jornada en què s'ha reivindicat la tolerància zero a la violència masclista. Abans de començar el partit, la directiva responsable del futbol femení del club santcugatenc, Mari Carmen Torres, ha llegit el manifest a favor dels drets de les dones i en contra de qualsevol tipus de violència contra elles. També ha parlat el president del SantCu, Llorenç Santasusagna, i l'alcalde, Josep Maria Vallès, que han refermat el seu compromís per lluitar contra aquesta xacra.

També ha volgut agrair l'organització d'aquest partit la presidenta d'Aniquiladoras, la sevillana Espe Borrás. La també creadora de contingut ha celebrat la iniciativa i ha tingut un record pels seus pares, però sobretot per la seva mare. Borrás ha explicat que la seva mare va ser una de les pioneres del futbol femení i que és "un orgull" poder seguir en part els seus passos. Tot plegat, a Sant Cugat, que per a la presidenta del club de la Queens League ja és "la seva família".

El partit forma part de les activitats emmarcades en el 25-N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, i s'ha celebrat a la ZEM Jaume Tubau amb un públic entregat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.