La 8a edició del Campus Índia retorna després de dos anys d'absència per la pandèmia

El campus s'organitza entre el 21 de juliol i el 4 d'agost amb la participació del Qbasket i la UESC


  • Comparteix:

Imatge del Campus Índia a la ciutat d'Anantapur / Foto: Jaume Garcia

Imatge del Campus Índia a la ciutat d'Anantapur / Foto: Jaume Garcia

La 8a edició del Campus Índia es disputarà entre el 21 de juliol i 4 d'agost a la ciutat d'Anantapur amb la participació del Qbasket Sant Cugat i la UESC. Un total de 12 tècnics d'aquestes dues entitats es desplaçaran fins a aquest país per formar jugadors i jugadores i crear escoles d'aquest esport a la ciutat asiàtica. El director del Campus Índia, Jaume Garcia, ressalta que 'la vida dels nostres entrenadors i entrenadores canvien per sempre quan tornen perquè surten de la bombolla en què viuen'. L'ONG Associació Egala, juntament amb la Fundació Vicente Ferrer, organitzen aquest campus.

ESCOLTA-HO

"Canvia la vida dels entrenadors que participen en aquest campus, surten de la bombolla". Aquesta és l'afirmació del director del Campus Índia, Jaume Garcia.

Sant Cugat continua apostant per la solidaritat i un exemple és el Campus Índia, anteriorment anomenat SantCu- Índia. La idea va sorgir el 2013 amb la participació del futbol, concretament del Sant Cugat Futbol Club i a poc a poc es va sumar el Mira-sol Baco i el Junior Futbol Club. D'aquest campus van sorgir 25 clubs de futbol i la primera lliga de futbol femení trencant tot tipus de barreres. El director del campus, Jaume Garcia, explica les primeres edicions i la funció del bàsquet en aquesta edició.

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, el campus torna amb més força que mai, però amb el bàsquet com a eix vertebrador. El futbol també es treballarà, però a les "mandals", pobles amb entrenadors de tot l'Estat espanyol.

El bàsquet, per tant, serà el fil conductor. El treball dels entrenadors i entrenadores serà fer créixer aquest esport a quatre escoles d'Anantapur i fer un seguiment continuat durant l'any. A més, Qbasket i la Unió Esportiva Mataró faran un assessorament a distància i lluiran els mateixos colors de les samarretes d'aquests dos clubs col·laboradors.

La UESC i el Qbasket participen des de 2013 en aquest campus. El directiu de la UESC Joan Carles Sada explica el canvi que experimenten els entrenadors quan tornen de l'Índia. Finalment, el Qbasket participa amb quatre tècnics.

L'expedició estarà integrada per una vintena de persones amb l'objectiu clar d'ajudar a potenciar el bàsquet a la ciutat d'Anantpaur.


Jaume Garcia

Canvia la vida dels entrenadors i entrenadores quan tornen de l'Índia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.