La UE Sant Cugat celebra aquest dimarts una assemblea clau per al seu futur


  • Comparteix:

Instant de l'assemblea del 23 de febrer

Instant de l'assemblea del 23 de febrer

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) viu aquest dimarts a partir de les vuit del vespre una assemblea extraordinària clau per definir el futur del club. La cita, reclamada per un grup de socis el 9 de març, ha arribat envoltada de polèmica per la data de la seva convocatòria, que va suposar una denúncia d'aquest col·lectiu de socis al Consell Català de l'Esport per incompliment de terminis. En aquesta assemblea s'han inclòs dos punts transcendentals a petició de la plataforma 'Volem una UESC transparent i de tots', la del debat sobre la necessitat de celebrar eleccions i la de l'explicació per part de la junta de dimissions de directius i cos tècnic.

La polèmica entorn l'estabilitat institucional de la Unió Esportiva Sant Cugat es remunta a fa més de tres mesos, en la celebració de l'assemblea ordinària de l'entitat.

23 de febrer. Polèmica a l'assemblea ordinària

Els socis assistents a aquella assemblea aproven per majoria absoluta instar la junta directiva a convocar eleccions el més aviat possible ivoten en contra de les aprovacions tant del tancament econòmic de la temporada 2013-14 com del pressupost del curs actual. A la reunió no hi assisteix Mònica Mateu, presidenta de la UESC.

9 de març. Petició formal d'eleccions

Més de 50 socis de la UESC demanen a través d'una petició formal eleccions al club. Tot plegat, després que Mònica Mateu desestimés la petició votada en assemblea per no estar inclosa en l'ordre del dia. En cas que la presidenta no accedeixi a la petició, els socis asseguren que forçaran Mateu a convocar una assemblea extraordinària que s'ha de celebrar abans de 30 dies, com contemplen els estatuts del club.

7 d'abril. La primera denúncia

El grup de socis que havia reclamat l'assemblea denuncia davant el Consell Català de l'Esport i la Federació Catalana de Bàsquetbol la no-convocatòria de l'assemblea sol·licitada en el termini establert. La Federació Catalana desestimaria la denúncia poques setmanes després.

13 d'abril. La segona denúncia

Els socis, integrats ja sota la plataforma 'Per una UESC transparent i de tots', que es presentarà una setmana després, denuncia per segona vegada Mateu davant el Consell Català de l'Esport, en aquesta ocasió per falsedat documental. La plataforma apunta a un document on es comunica un canvi d'estatuts, aprovat en una assemblea el 2010, que amplia el mandat de la junta de quatre a sis anys.

5 de maig. Mònica Mateu exposa la seva postura.

La presidenta de la UESC trenca un llarg silenci en una entrevista al programa 'Esport en Marxa' i diu que aquells socis que no estiguin d'acord amb la gestió de l'entitat tenen l'eina legal de la moció de censura. D'altra banda, Mateu assegura que l'actual junta s'ha reunit amb el Consell Català de l'Esport, i que en aquest sentit l'organisme ja els ha dit 'com havien de presentar els documents perquè tot quedés legalitzat'.

19 de maig. Moció de censura i convocatòria de l'assemblea.

La plataforma 'Per una UESC transparent i de tots' recull 65 signatures per forçar una moció de censura després que en les anteriors setmanes hagin presentat la dimissió membres importants de l'estructura esportiva del club com Òscar de Paula i Manel Blanco.

La moció tira endavant després que el club insti la plataforma a validar les signatures amb la quota de soci i el DNI, un sistema que des del club s'assegura que cal dur a terme per qüestions legals. L'endemà, la UESC convoca l'assemblea extraordinària per al 9 de juny, és a dir, aquest dimarts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.