L'autoedició guanya terreny com a alternativa viable per a escriptors novells

Pablo Giménez, llibreter del Celler de Llibres, analitza els reptes i avantatges d'aquesta opció editorial


  • Comparteix:

Pablo Giménez, llibreter del Celler de Llibres a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Pablo Giménez, llibreter del Celler de Llibres a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'autoedició de llibres s'està convertint en una opció cada vegada més atractiva en el panorama literari actual. Ja sigui perquè a alguns autors els costa trobar una editorial que els hi publiqui les seves obres o bé perquè busquen tenir més control sobre les seves creacions, cada vegada hi ha més escriptors que opten per aquesta alternativa. De tot plegat n'ha parlat Pablo Giménez, llibreter del Celler de Llibres, a la secció de literatura del magazín 'Faves comptades', on ha explicat com aquesta opció permet als autors arribar al públic sense necessitat de passar pel filtre de les grans editorials.

ESCOLTA-HO


Amb l'expansió de les tecnologies digitals i la creació de noves plataformes, l'autoedició s'ha consolidat com una via a tenir en compte per a autors novells o amb projectes que no sempre encaixen en el circuit editorial tradicional. "L'autoedició s'ha convertit en una opció viable i interessant per a molts escriptors, especialment per als que estan començant", ha explicat el llibreter.

Giménez ha destacat que l'autoedició ofereix als autors la possibilitat de mantenir el control creatiu sobre la seva obra i potencialment obtenir majors beneficis econòmics. No obstant això, també ha advertit sobre els reptes que comporta aquesta opció, com la necessitat d'assumir totes les tasques relacionades amb la producció i promoció del llibre.

El llibreter ha subratllat la importància garantir la qualitat en els llibres autoeditats: "És fonamental que els autors que opten per l'autoedició inverteixen en una bona edició, correcció i disseny per poder competir amb els llibres publicats per editorials tradicionals".

Un altre punt clau del procés és la distribució. Tot i que les plataformes digitals han facilitat la venda directa, encara hi ha dificultats per aconseguir presència en llibreries físiques, ha apuntat Giménez: "Les llibreries solen ser més reticents a acceptar llibres autoeditats, però no és impossible si es demostra una bona qualitat i es fa una bona feina de promoció."

Per al responsable del Celler de Llibres l'autoedició pot ser una excel·lent opció per a alguns autors, però ha insistit en què cal valorar acuradament els pros i els contres abans de decidir-se per aquesta via. "L'important és que cada autor trobi el camí que millor s'adapti a les seves necessitats i objectius literaris", ha recomanat Giménez.

Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 h a 12 h al 91.5 FM i a cugat.cat/directe



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.