El passat, present i futur de l'Ateneu Santcugatenc, a la tertúlia cultural de Cugat Mèdia

Es compleixen 25 anys de l'oferta de cursos i tallers de l'entitat santcugatenca


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Toni Ramon, Laura Torres, Roser Casamitjana, Xavier Fornells i Isabel Carreño  Autor: Cugat Mèdia

D'esquerra a dreta, Toni Ramon, Laura Torres, Roser Casamitjana, Xavier Fornells i Isabel Carreño Autor: Cugat Mèdia

L'Ateneu Santcugatenc ha celebrat 25 anys oferint els programes de cursos i tallers, fet que ha centrat la tertúlia de Ràdio Sant Cugat 'La cruïlla cultural', en aquesta ocasió presentada per l'exdirector de la ràdio Xavier Fornells. La tertúlia ha repassat l'evolució de l'entitat santcugatenca en companyia del director de l'Ateneu, Toni Ramon; la secretària de la junta de l'Ateneu, Roser Casamitjana; la coordinadora de cursos i tallers de l'entitat, Isabel Carreño; i la responsable de comunicació i programació cultural, Laura Torres.

ESCOLTA-HO

Durant la tertúlia, s'ha destacat la revolució que va fer Ramon Pros, president fa 27 anys, quan va entomar el repte de superar l'activitat numismàtica i convertir l'Ateneu en una espècie de centre cívic amb múltiples activitats. El canvi de seu de la plaça de Pep Ventura, actual Museu del Còmic, a la Casa Jaumandreu, a l'avinguda de Gràcia, cedida per l'Ajuntament, ha augmentat la capacitat d'autogestió, segons els participants.

També s'ha aprofitat per fer un repàs de la programació actual i del curs vinent, i també s'ha volgut destacar l'oferta dirigida a usuaris amb malalties mentals, fet que ha suposat esdevenir un Punt de Trobada de la Generalitat.

Finalment, a l'hora de plantejar el futur, els convidats han sostingut que l'Ateneu haurà de ser col·laboratiu amb altres entitats, i sobretot, s'haurà de mantenir l'alta capacitat d'autogestió gràcies a la cessió de l'Ajuntament, que s'espera renovar durant els propers anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.