Videojocs per tractar el TEA, al pòdcast 'El Pou'

Un psicòleg clínic col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha desenvolupat la plataforma web de vídeos interactius AutisMIND


  • Comparteix:

Jugar a videojocs, segons avalen estudis científics, tenen molts beneficis com millorar la velocitat de processament, el foment de la creativitat, a més de la motivació i la interacció social. En el cas dels que s'anomenen jocs seriosos, a aquests beneficis s'hi afegeix la seva capacitat com a eina terapèutica eficaç per tractar la salut mental. L'evidència científica demostra que contribueixen a desfer obstacles, faciliten l'accés a intervencions psicològiques i promouen l'adhesió al tractament, fonamental per obtenir resultats positius. Dins d'aquesta tipologia de videojocs s'engloba la plataforma web de vídeos interactius AutisMIND, desenvolupada per Àlex Escolà, psicòleg clínic i professor col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), amb el suport de la plataforma d'emprenedoria Hubbik, juntament amb l'equip de professionals de l'Institut de Diagnòstic i Atenció Psiquiàtrica i Psicològica de Barcelona (IDAPP) i en col·laboració amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Aura Fundació, la Fundació Friends i Specialisterne. Per parlar-ne tenim a Àlex Escolà.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.