Mine! i Els Pets, entre els 10 finalistes del premi 'Disc català de l'any'


Temes relacionats

Set àlbums amb segell santcugatenc aspiren a guanyar el premi 'Disc català de l'any' (25/gen/11)


  • Comparteix:

Mine! és una de les bandes finalistes

Mine! és una de les bandes finalistes

Els grups amb components santcugatencs Mine! i Els Pets són finalistes del guardó 'Disc català de l'any'. Un total de 10 formacions competiran per guanyar les votacions, que s'allargaran fins el dia 18 de març i proclamaran quin és el millor disc de l'any cantat en català. Els altres aspirants a guanyar aquest premi, organitzat per Ràdio 4, són Ix!, Beth, El Petit de Cal Eril, Gossos, Mishima, Canimas, Litus i Tearàpia de Shock.

El premi 'Disc català de l'any' de Ràdio 4 inicia la fase final amb la publicació dels 10 discos més votats pels seus oients. La votació, que es farà exclusivament a través del web Disccataladelany.cat, decidirà quin disc cantat en català és el més destacat de la temporada segons els oients de Ràdio 4.

'Un brindis pel nen androide' és el disc de Mine! finalista d'aquest premi. Després de passar pel 'Mou-te' i guanyar el 'Sona9' de 2009, la banda on toca el santcugatenc Oriol Romaní ha presentat el seu nou disc 'Un brindis pel nen androide', del qual ja ha presentat dos singles amb els corresponents videoclips. Romaní ha explicat a Cugat.cat l'emoció amb què la banda ha sabut que el disc era finalista.

Oriol Romaní

Ens fa molta i·llusió, perquè a més tenim molt bona relació amb Ràdio 4. I últimament hem treballat moltíssim i el fet que siguem finalistes ja és un petit premi a tot aquest esforç.



Els Pets són la segona banda amb components santcugatencs inclosa entre els finalistes. I és que l'àlbum 'Fràgil', dins del qual ha participat el teclista i arranjador santcugatenc Joan-Pau Chaves, és un altre dels finalistes del premi.

També estan a la llista els sabadellencs Ix!, que després de passar per la 3a edició del 'Mou-te' van enregistrat l'àlbum 'L'ingenu és lliure', amb què són finalistes d'aquest certamen. El Petit de Cal Eril i el seu 'Vol i dol', àlbum que la banda va presentar a la ciutat la temporada passada, també està a la llista de finalistes, així com el 'Segueix-me el fil' de Beth, un àlbum que l'artista presentarà al Teatre-Auditori el proper 4 de març.

Els altres àlbums finalistes són 'Dia 1' de Gossos, 'Ordre i aventura' de Mishima, 'Sagrat cor' de Canimas, 'Maleta de pedres' de Litus i 'Tota la nit' de la banda Teràpia de Shock. En la darrera edició el premi es va atorgar al disc 'Bed&Breakfast' d'Els Amics de les Arts, i Raimon va rebre el premi honorífic per la cançó 'Al vent'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.