'Les Músiques de Sant Cugat' recullen el llegat de la cultura popular


  • Comparteix:

La música de les activitats de cultura popular només es podia escoltar fins ara al carrer / Foto: Localpres

La música de les activitats de cultura popular només es podia escoltar fins ara al carrer / Foto: Localpres

La Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Sant Cugat ha recopilat les cançons més destacades de la música popular santcugatenca en un disc, 'Les Músiques de Sant Cugat'. L'edició, enregistrada per músics professionals a partir de les partitures elaborades per l'Escola de Música Tradicional (EMTSC), serveix per enregistrar per primera vegada cançons que fins ara només es trobaven al carrer en dies assenyalats. Els membres de la Coordinadora Júlia Solé i Arnau Marimon han passat aquest dijous pel 'Sant Cugat a Fons' per parlar d'aquest disc, que es va editar per Festa Major però que ja es pot trobar també a Internet.

Marimon i Solé han explicat que aquest projecte compleix una doble funció, la d'arxiu històric per conservar el patrimoni sonor de la ciutat i com a eina per a les entitats per resoldre un obstacle al qual fins ara es trobaven solucions d'emergència, com ara que els propis membres de l'entitat cantessin les seves pròpies cançons o utilitzar gravacions en directe. La Coordinadora de Cultura Popular celebra que 'Músiques de Sant Cugat' sigui una iniciativa que involucra i beneficia totes les entitats, que han participat en la tria de les 31 cançons que hi apareixen.

A l'enregistrament hi han participat grups professionals com Els Vinardells, Ministrers de la Ciutat i Tocats del Grall, amb la voluntat de dotar-la de la màxima qualitat possible. El disc s'ha gravat als estudis So.Cat d'Esplugues de Llobregat a càrrec de Pau Vinyoles i l'ha masteritzat Ferran Conangla. El disseny de la coberta és de Lourdes Martínez Canas.


Júlia Solé

La idea va sorgir després de veure que no hi havia res gravat. Hi havia entitats que per Festa Major assajaven cantant les seves músiques o, si havies de buscar un audio per ensenyar a la canalla, no trobaves res.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.