Som el que compartim


  • Comparteix:

julian.marin

Julian Marin


Publicat: el 9/ago/13
Opinió d'esports
Més Columnes de l'autor
PDF

'Aquest viatge m'ha canviat la vida, ara veig les coses d'una altra manera'. Aquesta frase és un clàssic d'aquells afortunats que han fet un viatge a algun indret on els qui hi viuen tenen 'menys' que nosaltres. Jo era d'aquells que ho havia escoltat i procurava entendre que tenim 'més' i que ho hem de valorar.

Ara, gràcies a l'esport, gràcies al futbol, gràcies al SantCu puc dir que sóc un dels privilegiats a qui un viatge li ha canviat la vida. Sí, me l'ha canviada, i no pel fet de conviure amb gent que té 'menys' que nosaltres i adonar-me'n de tot el que tinc; sinó per tot el contrari, he pogut estar amb gent que té molt MÉS que nosaltres.

A la Ciutat de l'Infinit, a Anantapur, he après el sentit de compartir. Al diccionari ens diuen que compartir és donar-li part als altres. L'Índia t'ensenya que el que és teu pot arribar a ser nostre; de manera que el poc que tenim ja no és tan poc, serà teu, meu i d'ell, serà quelcom amb un significat molt més gran.

Com a escola de futbol la nostra comesa a l'Índia era donar eines perquè poguessin aprendre aquest esport. Hem procurat visitar moltes ciutats i poblats, molts camps de futbol on poder practicar aquest esport amb ells. A cada nova seu on arribava el SantCu teniem a l'abast una nova lliçó envers la importància de saber compartir. Tenen poques coses materials, cert, però no tenen cap mena de problema en donar-li part als altres. Les rebudes als camps eren preparades amb molta il·lusió, trobàvem pancartes amb els nostres noms, ens penjaven collars de flors fresques i ens cobrien amb unes teles fetes a mà. Tota una cerimònia que ens posava la pell de gallina i et convidava a compartir el teu millor somriure i multiplicava, encara més, les nostres ganes de jugar amb aquells nens i nenes que esperaven asseguts, ordenats de forma mil·limètrica i amb els ulls il·luminats, el moment de poder jugar amb nosaltres.

Per molt o poc que tinguis, si aprens a compartir trobes infinitat de coses que pots donar-li part als altres i així ho vam fer durant quinze dies, dotze companys i molts Indis. Vam marxar sent un grup d'amics entrenadors, hem tornat sent una família. Hem tornat sabent COMPARTIR gràcies a un viatge que ens ha canviat la vida.

JULIÁN MARÍN és coordinador del Campus del SantCu a l'Índia




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.