Els arguments de marit maltractador!


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 10/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Es un símil fàcil i molt reutilitzat, però és que l'argumentari unionista contra el dret d'autodeterminació sovint baixa a nivells de 'cutreria' intel·lectual de marit maltractador i, per tant, no es pot comparar amb gaire coses més.

El tracte oscil·la entre l'insult directe: nazis, racistes, medievals, hobbits, primitius, 'aldeanos', imbècils, insolidaris... O l'amenaça: si marxeu us convertirem en uns desgraciats, us expulsarem de totes les organitzacions internacionals, us massacrarem fins a enfonsar-vos en la misèria, etc. Una altra aproximació molt sofisticada per part de grans pensadors, com Felipe González, és dir: 'No podeu marxar perquè és impossible', que traduït vol dir: 'Perquè no ens surt dels genitals'. Tot plegat, resulta que molts arguments no hi ha, més enllà del dret de conquesta, que és el que s'amaga darrera tot aquest argumentari eufemístic.

Hi podria haver una argumentació intel·ligent, assumint que la Unió Europea no serà mai més que una 'aliança d'estats' i mai una federació de nacions, doncs millor que ens quedem sota el paraigua d'un estat gran. Un estat petit com Catalunya seria massa vulnerable a qualsevol poder extern. Per a mi aquest seria un argument. Diguem per exemple que en el passat, estats com França o la Confederació catalano-aragonesa , es varen repartir la Península Itàlica que havia quedat dividida en petites Repúbliques. El problema d'aquest argument és que implica el fracàs de la Unió Europea, i el mateix argument pot ser aplicat a l'Estat espanyol, i als altres estats europeus, massa petits per defensar els seus interessos enfront les megapotències emergides i emergents. Així doncs, anem fent amb pas ferm, i no ens deixem atemorir per aquest marit maltractador. L'únic horitzó possible es clar: divorci!

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.