Museu municipal d'arts plàstiques


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 21/des/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el tradicional esmorzar/roda de premsa cap s'apropa el Nadal que fa l'Ajuntament de la ciutat, en aquest cas l'alcaldessa Mercè Conesa va anunciar que 'promourà la creació d'un Espai Grau-Garriga a la masia de Can Quitèria', un projecte que passa per demanar una subvenció de la Diputació per arranjar edificis singulars com aquesta masia que està en desús i en unes condicions deplorables. Tractant-se de la Diputació, i considerant que l'alcaldessa ostenta una de les vicepresidències, cal suposar que la possibilitat d'obtenir aquesta subvenció és probable o, altrament, no s'hagués anunciat.

Després de la reinauguració del Celler Cooperatiu la setmana passada, (no oblidem que la inauguració oficial va ser presidida per la ministra picassiana del PP) com a subseu del Museu de la ciutat ubicat al Claustre del Monestir, la idea de continuar confegint una xarxa d'espais culturals és interessant si, a més a més, donen relleu a una de les poques figures de certa rellevància internacional nascudes a la ciutat i, a la vegada, van en la línia de construir una base que converteixi la ciutat, des del punt de vista del prestigi i contingut per atraure a un turisme o a una mena de viatgers (per no emprar aquest mot tan menyspreat) que cerquin història i cultura bàsicament.

Fa mig any plantejava, en un dels medis informatius de la ciutat, la possibilitat de fer alguna acció similar amb l'obra de Pere Formiguera que, malauradament, ens va deixar el passat mes de maig i, ara amb l'anunci de l'alcaldessa, torno a manifestar que seria oportú tenir contactes amb la família per tal de veure si hi ha possibilitats d'entesa i que l'obra, també valorada internacionalment del fotògraf i escriptor, nascut a Barcelona però que va passar molts anys de la seva vida aquí i que l'any 2010 va rebre el premi de la ciutat per la seva trajectòria artística.

I fets a demanar, perquè no es posa fil a l'agulla al projecte del Museu Municipal d'Arts Plàstiques, un espai que podria ser important considerant la base de peces que actualment hi ha disperses per diferents espais municipals o, el que es pitjor, guardades en uns magatzems sense que ningú les pugui veure. Tenim escultura, tenim pintura, tenim dibuix, tenim fotografia i podria ampliar-se amb més fotografia i, perquè no?, amb una secció important dedicada al món del còmic que ara, precisament, està d'actualitat a la ciutat després de la inauguració de tres exposicions a la ciutat, a partir de la gent que en els anys seixanta i setanta vivien, bàsicament a La Floresta, i que han estat fonamentals en aquesta disciplina artística.

Es pot, generalment, si es vol. No és una qüestió de fer totes les coses i a la vegada, però si de pensar-hi i posar-se en marxa.

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.