Mossèn Pasqual i els polítics


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 3/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No, el títol de l'article no és meu; és d' un amic i company de feina, lletrat de serveis jurídics a l'Ajuntament, en Xavier Banó.

En Xavier va regalar-me l'altre dia una de les seves novel·les, que va escriure fa uns anys i que dóna títol i peu al meu article.

Xavier és home de pau, lletres i filosofia, creient i paladín sense por a quan arribi la parca. Persona culta, ciutadà de poble, escriptura, toga i llibres.

En Xavier hi veig a un professor al qual mai et cansaries d'escoltar. De vegades me l'imagino amb una túnica grega, envoltat de deixebles escoltant els seus discurs i diàlegs en l'àgora.

Amb ell tinc converses profundes o de vegades senzilles (si és que la vida ho és). Converses envoltades de la seva experiència en allò de la jurisprudència, de la lectura i pràctica religiosa, la filosofia i l'ésser humà, Comte-Sponville, Sant Agustí, Bataille, Rusell, Pope, la dreta i l'esquerra, la patronal i els sindicats.

Xavier té pensaments compartits on l'ànima es converteix en poesia clàssica, mètrica, rítmica que tan fàcilment transforma en paraules escrites.

Aquesta novel·la que reservava per llegir a l'estiu, no vaig poder resistir començar-la abans i la podria definir en una paraula: exquisita. Pàgines plenes d'ironies, humor i sàtira. De l'home que quan arriba a casa seva penja la jaqueta i corbata i es posa el barret per anar-se'n al seu hort, perquè un home sense amar la terra no coneix la veritat de què fem aquí i perquè; la veritat de la vida.

Novel·la, llibre per comprendre i aprendre, que a vegades sembla com si estiguéssim en un aula magna on les paraules s'enriqueixen en boca del seu autor, dels seus pensaments i meditacions, perquè en Xavier ées tranquil, profund, reflexiu, home de cultura, converses, cafè i tertúlies, com un poeta que després d'escoltar-lo et deixa ple de calma i pau.

No us explicaré la trama argumental de la seva novel·la, simplement us diré el que diu la sinopsis: 'Què és un polític? Resposta: l'animal més semblant a un aparador. Què són les eleccions? Resposta: una fira de vanitats amb exposició zoològica permanent.'

PEPE GARCIA és membre de CCOO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.