Catalunya versus Esparta


  • Comparteix:

pepe.garcia

Pepe Garcia


Publicat: el 7/set/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A l'any 480 abans de Jesucrist, la batalla de les Termòpiles va acabar amb la mort de tots els defensors grecs. A canvi, els Perses van patir més de 20.000 morts, entre els quals es trobaven uns germans del propi Rei Xerxes.

Explica i narra Herodot que els Perses eren tants que si disparaven al mateix temps tots els seus arqueros les seves fletxes s'enfosquia el Sol.

Un espartà anomenat Dieneces llavors va dir: 'Millor, així lluitarem a l'ombra'.

Crisi econòmica o no, el cert és que la Catalunya espartana té davant seu una batalla davant la tot poderosa Espanya, o millor dit, del seu actual govern.

Algunes veus (o milers) a Catalunya parlen de crear un Estat federal o també d'independència, mentre un coronel de l'exercit espanyol deia fa uns dies que 'Eso bajo su cadaver y el de muchos otros', mostra del feixisme existent encara a la nostra societat.

Que el govern de la Generalitat s'està comportant hipòcritament amb el poble que li va donar el poder de governar està fora de qualsevol dubte, però de moment és el que tenint, i seran aquests o haurien de ser-ho els que plantin cara a la batalla econòmica que busquen els de Rajoy, sabent de qui pot ser la fi, perquè així és la història: alguna cosa a canvi de molt.

Mentre arriba la veritat i el passar o no a la historia escrita, una de las lloctinents del partit popular, Maria Dolores de Cospedal s'ha fet devota de la verge dolorosa, s'ha fet patidora per tots els espanyols que ho passen malament, els que tenen fam, els que son desnonats, els centenars de treballadors públics que són acomiadats de la seva autonomia. Ella amb no sé quants càrrecs, feines i salaris varis.

Maria Dolores de Cospedal em sap a rància, a manteta endolada i rosari de beata antiga.

Maria Dolores de Cospedal governa i fa política amb solucions a lo 'botica de la abuela', ja que tornant al passat és on ella s'hi troba bé, entre corrides de toros, actes patriòtics amb 'peineta i rezos amb plegarias' envoltada d'uniformes militars. I això de que Catalunya parli de partir Espanya... això per a Maria Dolores es una utopia i un sacrilegi.

Segur que a la espartana Catalunya no li faltarà valor quan arribi el moment de demostrar-ho; la raó ja la té, tot i els inoperants polítics que tenim, capaços de negar-li 100 euros de pensió a una anciana malalta.

Uns governants que tindrien que aprendre dels nostres paralímpics: això de l'entrega, l'esforç, el sacrifici i la valentia davant dels seus rivals.

Fins a la victòria democràtica amb la diada.

'¡A...Hu...Espartanos!'

PEPE GARCIA és membre de CCOO



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.