El PP


  • Comparteix:

lluis.mont

Lluis Mont


Publicat: el 7/jun/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El PP no en té prou amb ocupar-se de tapar les vergonyes dels seus càrrecs i ex-càrrecs: Rato, Acebes, Camps, Matas, Aguirre; ni en treballar per sortir de la crisi (que per cert és obvi que no sap com fer-ho), sinó que amb el temps que els queda, es dediquen a perseguir el català.

Aquesta setmana per exemple ha sortir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que dóna la raó a la reclamació del PP contra la llei d'usos lingüístics de l'Ajuntament de Barcelona, prohibint l'expressió 'el català és la llengua d'ús preferent'. També ha sortit una sentència a favor d'una demanda d'unes famílies que han demanat que els seus nens hagin de ser escolaritzats en castellà, per intentar enfonsar el model d'immersió lingüística que fa 30 anys que funciona perfectament i sense queixes notables més enllà de les reclamacions d'alguns ultranacionalistes espanyols que volen castellanitzar Catalunya. Per no parlar de la persecució al País Valencià on han arribat a prohibir TV3 o a les illes, on Bauzà també vol acabar amb la immersió lingüística.

En fi, en aquest moments, la defensa del català és una qüestió moral, i ja no política. Hi ha una fina línia vermella, que separa la ètica de la política, però que cal no traspassar. No és pot tolerar que un partit legal com la Falange prediqui que s'han de matar els catalans, i que a més es puguin manifestar. Tampoc és pot tolerar que ningú practiqui un genocidi cultural, ni que sigui en aquest moment dissimulat, com fa el PP. En política un es pot abstenir d'opinar, però en qüestions ètiques tothom s'ha de mullar. Matar jueus a l'Alemanya nazi no és una qüestió política. Torturar i tirar cases a terra de palestins no és una qüestió política. Afusellar nens i dones, o civils desarmats a Siria, no és una qüestió política. Així doncs, pels qui viviu i treballeu a Catalunya, el genocidi contra el català, que és la darrera línia de defensa de la nostra nació, no us hauria de deixar indiferents, sigueu o no catalans.

LLUÍS MONT és cardiòleg



  • Comparteix:

COMENTARIS

Em sembla penós que un mitjà de comunicació públic com aquest publiqui aquesta mena d'improperis, que són un insult a la intel·ligència del lector, i s'assemblen més a un delicte d'injúries que a un exercici de la llibertat d'expressió. Com es pot equiparar la gravetat de accions com matar, torturar, tirar cases a terra, afusellar nens i dones... a la prohibició d'un matís en un reglament de l'Ajuntament, o al fet que es reconegui a una família el dret a que els fills siguin educats en una llengua determinada? Sota l'article diu que cugat.cat no necessàriament comparteix les opinions expressades per l'autor en aquesta columna, però una mica de responsabilitat haurà de tenir, si li reserva un espai per escriure el que pensa -més ben dit, el que li passa pel cap- i publicar-ho. En part s'hi juguen el prestigi...

Josemaría Carreras Guixé. Enviat el 7/jun/12


El desmantellament del model d'inmersió lingüística es dóna pel fet de que és un procedir il·legal, es dir, contrari a la llei i al dret de tots els ciutadans (ni política, ni moral)... L'únic genocidi que hi ha avui dia a Espanya és el de l'avortament, i aquesta no és una qüestió ni política, ni legal, és moral; i estic d'acord, no pots abstenir-te i fer com si res... Per últim, deixin ja de confrotar als catalans amb la llengua, els braus, la bandera,... qui no vulgi participar del futur d'Espanya, que se'n vagi a una illa i crei els "països catalans", però Catalunya, i els catalans, som per voluntat propia, peça integrant d'Espanya... i a qui no li agradi, ja sap, les maletes... que no obliguem a ningú a quedar-si!

Estanislau Vives Serra. Enviat el 7/jun/12


Lluis, proposo no contestar ni donar més publicitat, jo el primer, aquests dos representants d'un invent de nació i amb absolut desconeixement de la història. Jo els recomanaria que si són tan defensors de la seva sagrada pàtria de pandereta treballin per recuperar Gibraltar que és la seva gran vergonya.

Joan Serrallonga. Enviat el 8/jun/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.