Què cobren el polítics?


  • Comparteix:

jordi.feixas

Jordi Feixas


Publicat: el 23/jul/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Constitució d'ajuntaments i diputacions en temps de crisi, una combinació adequada perquè surtin a la llum discussions a l'entorn de la remuneració adequada per als polítics.

ESCOLTA-HO

Alguns han adoptat un missatge contrari a una bona remuneració de l'activitat política. És sorprenent, tenint en compte que guanyar-se la vida dignament com a representants del poble és una condició necessària per garantir l'accés equitatiu de tots els grups socials a aquesta activitat. Una mala remuneració de la política atempta contra la igualtat d'oportunitats, produeix que les persones capacitades no sentin motivació pel servei públic -amb la consegüent extensió de la mediocritat en la classe política- i, a més, falla en relació amb la important responsabilitat que representa aquesta activitat.

Tot i així, els arguments anteriors no tenen cap mena de força si no van acompanyats d'una aposta per l'excel·lència a l'hora de triar polítics i tècnics. Qui hauria de servir als ciutadans? Sense cap mena de dubte persones amb un currículum i un bagatge professional d'alt nivell, almenys en els càrrecs importants. No es tracta de tornar a la gerontocràcia, evidentment. Però convé que si hi ha joves polítics o persones amb poc bagatge professional, tinguin persones d'una talla profunda que exerceixin el lideratge. Més que mai cal apostar perquè les persones de qualitat i trajectòria professional destacada ocupin posicions claus en política. Aquestes persones lideren amb solidesa i ofereixen un entorn per créixer als professionals més joves i menys experimentats. Convé tenir clar aquest ordre de prioritats.

El camí per recuperar la confiança i fer de la política la noble activitat que hauria de ser passa per aquesta combinació de factors: una bona remuneració en consonància amb una alta vàlua personal i professional.

JORDI FEIXAS i ROIGÉ és llicenciat en Història, actualment cursa estudis superiors en Pensament Contemporani



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.