Nova etapa municipal: CIU i el factor CUP


  • Comparteix:

jordi.feixas

Jordi Feixas


Publicat: el 11/jun/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dissabte comença una nova etapa municipal amb un ple on, tot i la consolidació de la majoria de CiU, hi ha hagut canvis significatius. CiU podrà governar còmodament després de revalidar el suport ciutadà.

ESCOLTA-HO

Convé, tanmateix, que la federació nacionalista faci un exercici d'altura política i es mostri més dialogant que mai. Els temps no només requereixen responsabilitat i gestió excel·lent, també una actitud oberta. La política -la de veritat- és d'una dificultat extrema. Espero que tant el govern municipal com els representants de l'oposició siguin persones d'una formació, criteri i tarannà que s'acosti a l'excel·lència. Més que mai convé que això sigui així.

I del govern a una oposició on hi ha hagut canvis importants. Un d'ells és sens dubte l'entrada en escena de la CUP, partit molt actiu que té full de ruta contra la crisi: el document 'Escapcem el capitalisme global', que pot ser llegit a Internet. Allà, la formació es defineix com a 'organització socialista i, per tant, de classe (que) ha de formar part de i donar suport a totes aquelles iniciatives i lluites que serveixin per atorgar poders a les classes populars'. Es tracta, doncs, d'una formació amb uns referents polítics clars i amb un discurs que pretén ser molt contundent. El factor CUP, fidel al seu tarannà, podria marcar el caràcter de l'oposició d'esquerres els propers anys a Sant Cugat, arrossegant ICV-EUiA i PSC cap a una actitud especialment bel·ligerant davant l'equip de govern. Són temps difícils i es pot observar dia sí dia també com la política cau en la simplicitat, la crítica des de l'etiquetatge i renuncia als matisos i a la complexitat, provocant desgana i desprestigi envers quelcom tan important com el diàleg democràtic. És per això que cal esperar que aquesta possible bel·ligerància no es converteixi en critica destructiva i buida que busca per sobre de tot el titular i el rèdit polític. Ens mereixem molta talla política.

JORDI FEIXAS i ROIGÉ és llicenciat en Història, actualment cursa estudis superiors en Pensament Contemporani



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.