Una intuïció sobre la veritable essència del PSC


  • Comparteix:

jordi.feixas

Jordi Feixas


Publicat: el 14/mai/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La campanya actual té un punt diferencial i és que, envoltada de tantes convulsions, ens mostra el caràcter més interior de les forces polítiques. Crisi econòmica, nerviosisme pel canvi d'etapa que vivim aquí Sant Cugat, moments -una vegada més- tensos entre Catalunya i Espanya, són elements que posen especialment alerta les diverses formacions polítiques. En molts casos el resultat és un mirar més al propi elector tradicionalment fidel i això, naturalment, mostra els instints més interns dels partits.

ESCOLTA-HO

El cas del PSC és molt il·lustratiu. Tot i afegir-se a la bona actitud de totes les forces polítiques santcugatenques, amb debats plens de propostes (cal agrair la feina feta a cugat.cat per aquests bons debats electorals!), el missatge general que ens mostren és indicatiu del moment que viu i de les seva interioritat més profunda. 'Millor sense la majoria de CIU', diu un dels seus eslògans, fet que indica una posició determinada, la de conformar-se a ser 'reacció a' i no pas acció constructiva. Aquesta política en negatiu no sé si donarà els resultats que certament va donar en el passat, però passa factura a la política en general, que més que mai cal que engresqui, ens parli de futur i esperança, no de retrets, pors i amenaces diverses. L'altra cara del PSC ens ha estat mostrada aquesta setmana quan, davant l'exigència del conjunt de forces catalanes al Congrés perquè es pagui a Catalunya el que tant necessita, ells n'han tingut prou amb demanar negociació. Veiem doncs que el PSC, en alguns moments un partit catalanista, no ha fet el moviment social que ha experimentat el catalanisme darrerament: el d'una major exigència de respecte envers la singularitat catalana. S'ha quedat enrere i ha optat, molt legítimament, per Espanya i pel PSOE, amb el seu corresponent model d'Estat.

JORDI FEIXAS I ROIGÉ és llicenciat en Història, cursa estudis superiors en Pensament Contemporani



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.