L'estratègia del PP a Sant Cugat


  • Comparteix:

jordi.feixas

Jordi Feixas


Publicat: el 10/mai/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El PP ja ha presentat programa però l'èmfasi l'ha posat en alçar el to del discurs, portant la formació cap a un camp de joc molt determinat.

ESCOLTA-HO

A diferència d'altres punts on aquesta formació ha estat capaç de posar sobre la taula debats que poden enriquir la discussió, sobre el mèrit o sobre quin tipus de desigualtat és socialment positiva i quina no ho és (debat que l'esquerra sembla no haver actualitzat), a Sant Cugat ha optat per tota una sèrie de qüestions menys centrals, de menys interès pel conjunt i avenç del nostre poble i ha optat per desplaçar-se cap a l'extrem. Aquest és el cas de les crítiques a Òmnium Cultural, titllada d'entitat l'únic mèrit de la qual és el seu nacionalisme radical, que no mereix la subvenció pública. Atacar una entitat reconeguda pel seu treball d'enfortiment de la nostra cultura i llengua és quelcom que deixa ben clar el tipus de política que vol fer el PP. La cultura és un pilar essencial de la vida de tot poble.

És el cas, així mateix, d'exigir responsabilitats a l'Ajuntament per espectacles a l'Auditori que ofenen la sensibilitat dels ciutadans cristians. Certament, cal criticar l'atac comú en aquest país a la religió, amb l'habitual conversió de la laïcitat en un laïcisme d'una força dogmàtica tan gran com el més dur dels credos. Ara bé, el PP ferm defensor de la llibertat, del govern petit, reclama que el patrocini públic marqui què es pot i què no es pot representar? No només és paradoxal sinó que fa un trist favor a tot aquell ciutadà que és capaç de destriar allò que és ofensiu del que no ho és, mentre gaudeix de la llibertat d'expressió d'una societat democràtica, sense cap necessitat que el poder públic li faciliti les coses a nivell de reflexió. Aquest és un dels grans valors d'una democràcia, quan se'ns força a pensar.

JORDI FEIXAS I ROIGÉ és llicenciat en Història, actualment cursa estudis superiors en Pensament Contemporani



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.