Un 2011 decisiu


  • Comparteix:

jordi.feixas

Jordi Feixas


Publicat: el 27/ago/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Actituds irresponsables en el passat tenen ara dures conseqüències. Alguns amagaren una no sempre bona gestió rere proclames ideològiques i ara caldrà explicar el perquè dels sacrificis. El que necessita Catalunya és tornar a creure que els seus esforços valen la pena. Som, a pesar del que pretenen alguns, un país d'emprenedors!

ESCOLTA-HO

I cap actitud importada de vés a saber on, acostumada a tarannàs rendistes d'antuvi i no a la mirada creativa de futur, ho podrà canviar. A pesar dels esforços d'alguns per desprestigiar l'empenta i el treball des de marcs ideològics decimonònics Catalunya ha estat i serà un país encarat al futur.

Ha estat l'any del cop de porta a Catalunya. Espanya mostra avui dia el seu més profund ésser, carregat de rebuig a l'altre i entenedor d'un únic discurs. Trets aquests que ens mostren una cara que només té un adjectiu: antidemocràtica. La democràcia és el respecte per les decisions d'un poble i la seva gent, i Espanya s'ha cansat de fingir. Davant del repte, Catalunya -per nacionalisme o simplement per radicalitat democràtica- ha de ser contundent.

Això es fa com a país i el país comença als pobles. I la defensa d'una terra es fa de cara en fora però cuidant-la per dins. Una catalanitat articulada amb una gestió responsable, això és el que ens cal. Sant Cugat n'ha estat un bon exemple els darrers anys però cal seguir millorant, amb l'actitud de futur que és pròpia d'aquesta terra nostra.

JORDI FEIXAS I ROIGÉ és historiador i cursa estudis superiors en Pensament Contemporani (publicat el 8/01/11)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.