El fals debat catalanista del PSC


  • Comparteix:

jordi.feixas

Jordi Feixas


Publicat: el 11/des/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Rumors d'un debat de renovació a cal PSC. Alguns fins i tot han deixat anar il·lusions sobre un gran espai socialdemòcrata de centre esquerra capaç de mirar cara a cara a CIU en termes catalanistes.

ESCOLTA-HO

Desgraciadament, han de canviar molt les coses perquè això sigui realment així. Hem oblidat que en el socialisme català aquesta tria ja es va fer fa una pila d'anys? La gent o bé no sap història o bé s'aprofita del desconeixement de la mateixa. Ja van triar i van triar PSOE, deixant de banda la versió realment catalanista representada per membres del PSC-Reagrupament. Fa poc, a més, el PSC ha tornat a triar i ho ha fet cap a tot aquell votant que creu en el projecte espanyol. Entre molts socialistes el gran error ha estat el pacte amb ERC, no la subordinació al PSOE o l'estratègia de deixar de banda debats d'identitat. És per això que veuen en Chacón una possible líder, o almenys així apunten les enquestes.

El tant necessari espai de centre esquerra i fortament catalanista -sense excuses!- no serà amb el PSC. Veurem si CIU és capaç de moderar els seus tics liberals per escoltar els seus socialdemòcrates, perquè els té. Veurem si ERC fa el pas -ara té l'oportunitat!- de ser aquest espai. Si no és així, el socialdemòcrata i fermament catalanista quedarà un cop més orfe, a l'espera d'algú que no el tempti amb falsos debats i li habiliti un espai com cal.

JORDI FEIXAS I ROIGÉ és historiador i cursa estudis superiors en Pensament Contemporani



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.