Reflexionem


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 7/des/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies es va celebrar a Suïssa un referèndum en què, tristament, es va aprovar l'expulsió (entenc jo que il·legal) de determinats grups d'immigrants, alguns que poguessin tenir delictes darrere seu.

ESCOLTA-HO

Això no ho pot fer un govern, això ha de fer-ho un jutge i, evidentment, aquesta mesura és completament incomprensible, i més en un país que té fama de ser demòcrata. És, evidentment, un element preocupant. Però aquest element preocupant situat en un país ric com és Suïssa, penso que hi podríem afegir d'altres que també s'han produït en un altre país ric com és Catalunya.

Hem vist a la campanya electoral elements veritablement perillosos, com el progrés de Plataforma per Catalunya (PxC), sense anar més lluny; alguns vídeos que havia emès el Partit Popular, que eren poc recomanables i un cert creixement que es nota a vegades a l'ambient del que en podríem dir, senzillament, actes o pensaments racistes i xenòfobs. Penso que aquest és un tema que, ara passada aquesta tempesta electoral, ens ha de preocupar i ens ha de fer reflexionar perquè aquí ens hi juguem el futur de la societat.

I voldria posar l'accent sobre una cosa positiva: quan va començar el fenomen migratori (evidentment, no el fenomen històric que ha durat sempre durant tota la humanitat, sinó aquest recent fenomen migratori aquí, a Catalunya), de Sant Cugat en va sorgir una organització magnífica que es deia 'Vallès sense fronteres'. Des d'aquest moment van intentar que la convivència ciutadana fos bona i penso que valdria la pena recuperar aquell esperit perquè a Sant Cugat, que és exemple en tantes altres coses, també ho fos en aquest futur element de convivència, que, si no, acompanyat per la crisi, pot ser certament una situació perillosa.

ARCADI OLIVERES és economista, president de la Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU) i de la Fundació Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.