Daniel Claret i un exemple perfectament afinat


  • Comparteix:

jordi.feixas

Jordi Feixas


Publicat: el 16/ago/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat hi podem trobar moltes coses bones, d'altres de dolentes, però sens dubte moltes de bones. Una d'elles és l'ambient cultural que s'hi viu, sense els protagonistes santcugatencs del qual aquest no seria possible.

ESCOLTA-HO

Un d'aquests protagonistes és el jove violoncel·lista Daniel Claret, el qual fa uns dies ens va deixar un regal musical en forma de concert al Palau de la Música Catalana. Escoltant aquella peça interpretada amb qualitat -segons entesos en la matèria presents aquell dia- se'm feu inevitable una estranya sensació que crec que val la pena compartir.

Fou quelcom tant grandiloqüent com un pacífic sentiment de 'tot anirà bé'. Allà, sobre l'escenari, un jove de vint-i-tres anys ens oferia un espectacle fruit d'hores de treball i ho feia en aquest món que -alguns tossudament no deixen de recordar-nos amb les seva praxis- està condemnat a la mediocritat. Aquell dia al palau la mediocritat no tenia entrada.

Allà assegut un servidor no podia evitar una gairebé insultant confiança en les possibilitats humanes que es deixà anar vergonyosament amb el llarg aplaudiment amb el qual el públic homenatjà Claret, el solista del dia. Parlant amb el protagonista d'aquella escena hom s'adona que rere tota aquella passió hi ha forçosament un treball diari, incansable, i una confiança en l'esforç i la valentia d'enfrontar-se als propis reptes.

La música fou un plaer aquella vesprada però encara més plaent fou un sentiment de victòria envers aquells que s'amaguen rere el conformisme i la igualtat en la mediocritat. Sortint del Palau em venien aquelles ja oblidades paraules: 'un altre món sempre és possible'. Per tot això Sant Cugat pot estar orgullós de tenir joves com en Daniel Claret.

JORDI FEIXAS és historiador i cursa estudis superiors en Pensament Contemporani (publicat el 30/10/10)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.