Primer curs!


  • Comparteix:

carme.ardid

Carme Ardid

Regidora d'Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal (Junts)


Publicat: dilluns
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa aproximadament un any que ens vam conèixer, és el meu primer curs, he visitat moltes escoles i centres (al setembre seguiré) i en aquest any han passat moltes coses, bones i no tan bones. Jo em quedaré amb les bones!

Primer de tot, vull agrair a tots els equips docents i no docents la bona feina realitzada durant el curs, tant individual com col·lectiva. Moltes escoles feu xarxa, especialment les escoles del sistema públic d'educació infantil i primària. Treballar en conjunt i de forma coordinada és una manera de fer projectes molt interessant i que porten a realitzar propostes que van més enllà de l'aula i de l'escola, i que aporten valor afegit a Sant Cugat.

Hem d'apostar per aquesta forma de treball i això s'aconsegueix deixant de banda quina tipologia d'escola som, pública, concertada o privada. No es tracta de competir sinó de compartir, i que els infants i joves de Sant Cugat sortint ben preparats per enfrontar-se als reptes que els esperen.

Ha estat un curs dur! El nou govern ens vam trobar amb una situació de partida complicada i hem fet un gran esforç per mantenir tot el pressupost dedicat a Educació, perquè considerem que és un pilar que no podem descuidar. No hem deixat de fer cap activitat essencial, com els Tallers d'estudi assistit, i hem incrementat els cribratges dels trastorns de neurodesenvolupament donant entrada a les escoles concertades.

Un altre aspecte que hem estat treballant és el Projecte per elaborar un Pla d'Educació Equitativa. La proposta està molt avançada i en el proper Consell Escolar segurament ja es podrà aprovar.

Seguim també avançant en la prevenció de l'absentisme i l'abandonament prematur escolar. I, des de l'Oficina Municipal d'Educació, s'ha fet una gran tasca d'informació sobre la preinscripció, la matrícula, i la resolució de totes les casuístiques que es donen en aquest procés, intentant que tothom pugui trobar un encaix a la seva situació individual.

El Pla de Dinamització Educativa ha acollit una enorme participació d'alumnes de totes les escoles de la ciutat,. També el Programa Escoles a Escena, del Teatre Auditori, i altres activitats han assolit un alt nivell de participació. Tot aquest conjunt afavoreix el coneixement de l'entorn i la integració social.

Ha estat un llarg curs on he après moltes coses i he conegut moltes i molts grans professionals. La valoració és molt positiva, i hem de seguir obrint camí cap a l'excel·lència educativa i social, perquè l'objectiu és que acabin l'escola unes persones formades, autònomes, amb esperit crític i capaces d'orientar la seva vida.

Canviant de tema, des de la regidoria de Serveis Urbans, també s'ha treballat moltíssim per poder millorar les condicions de confortabilitat, amb el pla d'ombres i de climatització, tot i no ser de la nostra competència en alguns casos. Sí que hem climatitzat totes les nostres escoles bressol.

No vull deixar de reconèixer les fites que s'assoleixen, com haver-se classificat en primer lloc a les proves cangur un alumne de l'Institut Leonardo da Vinci, i el centre també. Tenim un gran talent i un enorme potencial a Sant Cugat.

Per últim, agrair la col·laboració de les AFA's dels centres, sense les que no es podrien dur a terme activitats essencials.

Només em queda desitjar-vos unes molt bones vacances i que gaudiu d'un merescut descans. Ens veiem al setembre!

CARME ARDID és regidora d'Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal (Junts)



  • Comparteix:

COMENTARIS

"Per últim, agrair la col·laboració de les AFA's dels centres, sense les que no es podrien dur a terme activitats essencials." Com per exemple el Guernica que van pintar alumnes i famílies del Pins, que pretenia ser una activitat de foment de cultura de la pau i que vas fer retirar?

Jaume Batlle. Enviat ahir


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.