Barris amb identitat pròpia


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch

Regidor de Participació


Publicat: el 16/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat és una ciutat amb un territori molt extens però que ha crescut progressivament, amb un nucli històric al qual s'han anat afegit altres barris que, amb el pas del temps, s'han guanyat una identitat pròpia. Sovint, la vida associativa i veïnal està vinculada al fet de pertànyer a aquestes realitats territorials concretes. Per tant, podem dir que Sant Cugat batega i avança, en bona mesura, gràcies a la vida associativa dels seus barris. La ciutat que coneixem i ens estimem no seria igual sense la seva aportació.

En aquesta línia, els consells de barri són una eina que ajuden a canalitzar la voluntat del seu veïnat per dinamitzar les zones on viu i millorar-les en tots els sentits. Són un punt de trobada de persones i entitats per participar, proposar i conèixer-se. Perquè al capdavall, una de les tasques de l'Ajuntament i dels representants públics és facilitar espais que promoguin la implicació i la creativitat ciutadana, i evidentment donar-hi resposta.

Tanmateix, al igual que la mateixa ciutat i la seva gent, els consells de barri evolucionen i la nostra responsabilitat és anar-los adaptant periòdicament perquè responguin a la realitat existent. És per això que des de l'equip de govern hem reajustat el reglament que regula el funcionament d'aquests òrgans de participació, de cara a fer-los més àgils, propers i amb més mecanismes de participació i informació.

Es tracta d'un projecte ja encetat al 2022 i que ha comptat amb la participació dels representants dels consells de barri, a més dels partits i el personal tècnic municipal. Aquesta proposta estableix una nova delimitació dels barris, més ajustada a la realitat que se senten com a pròpia els veïns i les veïnes, i crea dos nous consells: el del Centre i el de Volpelleres.

El primer aplegarà els antics consells del Centre-Oest, Centre-Est i Nucli Antic. Parlem d'una zona que, certament, abasta molta població, i per això aquest consell comptarà amb un funcionament específic per gestionar la realitat tan diversa que aplega. El segon dona resposta a la identitat pròpia de Volpelleres, un dels barris més nous però amb un veïnat que creix, cada vegada més actiu i que s'organitza.

Amb l'arrancada d'aquests dos nous consells ja tindrem en marxa tots aquests òrgans participatius i sota el paraigua d'un reglament actualitzat a la realitat del municipi. Una eina més per seguir avançant en la cohesió de veïns, veïnes i els diferents barris que conformen la nostra ciutat.

FRANCESC DUCH és regidor de Participació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.