És Sant Cugat una ciutat sense ànima?


  • Comparteix:

juan.jose.prieto.contreras

Juan José Prieto Contreras

Membre de la Junta Local de PP


Publicat: el 14/març
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

150, 200... els números ballen, però la realitat és la mateixa: cada vegada hi ha més comerços que tanquen les portes a Sant Cugat del Vallès. Botigues de tota la vida, negocis familiars que han vist créixer a generacions de veïns, es converteixen en fantasmes als carrers i mercats de la ciutat.

I les administracions locals? Bé, sembla que no s'immuten. O potser sí, però només per encongir-se d'espatlles i dir: "És la crisi, què hi farem", "és que Rússia...", o potser "Madriz". Com si el tancament de cada comerç no fos una petita tragèdia, com si no fos la pèrdua d'un trosset de l'ànima de Sant Cugat.

Som la tercera població amb la renda més alta de Catalunya i la sisena d'Espanya. De què ens serveix tanta riquesa si no tenim vida als nostres carrers? Tret dels caps de setmana, que irremeiablement anem a la plaça d'Octavià i al carrer de Santa Maria. Això sí, des de l'Ajuntament ens cusen a impostos i tapen deute. És que volen convertir-nos en una ciutat dormitori, un lloc on només es va a dormir i es consumeix, sense ànima ni identitat? Això mai.

No podem permetre-ho. No podem deixar que Sant Cugat es converteixi en una ciutat fantasma. Hem de lluitar pel nostre petit comerç, per aquests negocis que donen vida als nostres carrers i als nostres mercats, on ens ofereixen un tracte proper, on et pregunten com estan els nens o t'he reservat allò que sé que t'agrada, fins i tot et saluden pel teu nom.

És hora que les administracions locals posin fil a l'agulla. Que deixin de mirar cap a una altra banda i prenguin mesures. Ajuts, incentius, plans de dinamització comercial... Hi ha moltes coses que es poden fer per salvar el nostre petit comerç. No és només una qüestió econòmica. És una qüestió d'identitat, de cultura, de qualitat de vida. Sant Cugat no pot ser només una ciutat rica, ha de ser una ciutat viva, amb ànima.

Des del Partit Popular de Sant Cugat estem treballant perquè no sigui massa tard. Posem a disposició de les administracions locals el nostre esforç, coneixement i compromís per revertir aquesta situació. Perquè si no, un dia ens despertarem en una ciutat fantasma i serà massa tard per plorar.

JUAN JOSÉ PRIETO CONTRERAS és membre de la Junta Local del Partit Popular Sant Cugat del Vallès



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.