Sant Cugat, ciutat educadora


  • Comparteix:

carme.ardid

Carme Ardid

Regidora d'Educació (Junts)


Publicat: el 5/febrer
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un dels punts del programa electoral de Junts per Sant Cugat és convertir Sant Cugat en una ciutat educadora, és a dir, anant molt més enllà del tradicional sistema educatiu, perquè no només s'educa a l'escola en un ambient formal, sinó que totes les activitats adreçades a la infància i la joventut s'han de considerar activitats que eduquen.

Hi ha diversos estudis que evidencien la necessitat que els nens participin en activitats extraescolars de qualsevol mena, sigui en entitats o amb la família. Tot l'aprenentatge que s'assoleix comporta una maduració i un creixement. Si no es té accés a aquestes activitats, la diferència pot arribar a ser abismal.

Això pren una especial rellevància en un moment en què ens han deixat anar una dutxa d'aigua freda: els mals resultats de l'informe PISA. Els experts estan analitzant les dades i proposen mesures correctores. I una d'aquestes mesures és la conveniència de tenir un pla local que vagi més enllà de l'horari escolar: educació 360, pla educatiu d'entorn, pla per a una educació equitativa, programes de ciutat educadora, cribratges de trastorns que condicionen l'aprenentatge, projecte Bitàcola per a evitar l'absentisme escolar i l'abandonament prematur...

En aquesta línia, des de l'Ajuntament treballem en aquest sentit i esperem que doni els fruits en els anys vinents. Malgrat l'ajustament inevitable de pressupost que hem hagut de realitzar, l'educació és un pilar de la nostra tasca i del nostre programa electoral, i s'ha prioritzat mantenir el pressupost íntegre.

També treballarem per situar Sant Cugat com a ciutat del coneixement, implicant tots els actors educatius: escoles, universitats, empreses i administracions.

Treballem per Sant Cugat.

CARME ARDID és regidora d'Educació (Junts)



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quin cinisme el d'aquesta senyora! Diu que "no només s'educa a l'escola en un ambient formal, sinó que totes les activitats adreçades a la infància i la joventut s'han de considerar activitats que eduquen. Hi ha diversos estudis que evidencien la necessitat que els nens participin en activitats extraescolars de qualsevol mena, sigui en entitats o amb la família. Tot l'aprenentatge que s'assoleix comporta una maduració i un creixement." Tot això ho assegura poques setmanes després d'haver obligat al Pins del Vallès a retirar una pancarta en favor de la pau a la franja de Gaza i d'haver enviat correus a tots els centres públics de Sant Cugat perquè no es prenguessin posicions en favor de ningú, quan l'únic que es fa des dels centres es promoure la cultura de la pau. I segueix sense donar la cara ni explicacions per un fet tan greu, només va escrivint columnes periòdicament amb paraules molt boniq

Jaume Batlle. Enviat el 5/febrer


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.