I les ombres?


  • Comparteix:

rocio.luna

Rocío Luna

Activista d'En Comú Podem Sant Cugat


Publicat: el 15/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El primer ple municipal del mandat ens havia generat a les famílies de Sant Cugat una certa il·lusió, amb l'aprovació per unanimitat de la moció d'En Comú Podem que es comprometia a la millora de les ombres als patis de les escoles, una reivindicació portada a terme per les AFAs de nou centres públics de la ciutat. I no només semblava que s'aconseguiria que els infants poguessin jugar al pati sense perill per la seva salut, sinó que anava acompanyat d'un compromís de climatització de les escoles en un període d'un any.

Sembla ja prou evident que el context global és d'emergència climàtica establerta i irreversible, amb un setembre de rècord 1,8 graus per sobre de la mitjana global històrica (l'objectiu dels acords de París era 1,5 graus així que hem fet claríssimament tard). I sembla encara més evident que en aquest context esdevé una urgència la protecció dels nostres infants així com de tota persona treballadora a les escoles de la nostra ciutat.

Finalment, sembla que aquest compromís ha quedat novament en res, enterrat en l'excusa del pressupost i les competències (que poden ser excusa per a les escoles de primària i instituts, però en cap cas en casos de les escoles bressol que són competència municipal). Per ser més exactes el compromís ha quedat en poc més que alguna visita tècnica per examinar l'estat de l'arbrat i la revisió tècnica (encara sense data programada) per valorar la possibilitat d'instal·lació de ventiladors de sostre, amb el que els nostres infants i les persones treballadores en els centres escolars es veuen abocats a patir temperatures extremes a dins i fora de les aules, per altra banda, inacceptables a cap altre lloc de treball.

Més enllà del debat sobre el dèficit que deixa l'equip de govern sortint, del que considero que la ciutadania mereix una explicació, no podem permetre que una altra vegada les retallades les pateixin les poblacions més vulnerables mentre altres es garanteixen les seves pujades de sou.

ROCÍO LUNA és activista d'En Comú Podem Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.