Què passa amb el Mercat de Volpelleres?


  • Comparteix:

ana.lemkow

Ana Lemkow

Activista d'En Comú Podem Sant Cugat


Publicat: el 8/oct/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Mercat de Volpelleres pateix una crisi llarga i profunda des dels seus orígens tant per la seva forma de néixer i com el seu planejament urbanístic. Estic segura que els veïns i veïnes de Volpelleres volem afavorir el comerç de qualitat i de proximitat, també com a eix de cohesió social del barri, però la bona voluntat del veïnatge no és suficient per aconseguir un mercat amb prou públic perquè sigui sostenible.

En els darrers anys un total de 10 parades han obert al mercat, avui en dia només en queden 5. Cal preguntar-nos què ha fallat. Al meu entendre, la situació actual del Mercat és a causa, en primer lloc, de la competència en el mateix espai d'un mercat que just començava a arrencar a volar amb un supermercat molt potent i, en segonl lloc de la desídia de l'Ajuntament que mai no ha cregut en aquesta nova centralitat atesa la poca o nul·la dinamització i uns preus de concessions excessius per un mercat, que com ja he dit, encara havia d'aprendre a volar.

Què es podria fer per millorar aquesta situació? Els mateixos paradistes van llegir algunes propostes durant el pregó a la Festa Major de Volpelleres: Reduir els preus del lloguer de les parades, intentar que tornin els paradistes que han marxat i promoure que vinguin nous paradistes amb aquesta baixada de preus. També demanaven millorar la senyalització del mercat perquè molts veïns i veïnes no en saben de la seva existència.

Estic molt d'acord amb les propostes dels paradistes. Tot i això, crec que l'Ajuntament podria fer més per dinamitzar el mercat, donar a conèixer els seus productes i els beneficis del comerç de proximitat, tant pel barri com per la ciutat. També caldria implicar les escoles del barri proposant activitats al Mercat, i viceversa, perquè els infants i joves puguin conèixer de primera mà les parades, els paradistes i els beneficis del comerç de proximitat.

Per últim, crec que apostar fermament pel comerç de proximitat i per aquest mercat, en concret, perquè serà el que faci que realment funcioni a mitjà i llarg termini i esdevingui un eix de centralitat i de cohesió social que el barri de Volpelleres reclama.

ANA LEMKOW és veïna de Volpelleres i activista d'En Comú Podem Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.