Un crit per la seguretat


  • Comparteix:

juan.jose.prieto.contreras

Juan José Prieto Contreras

Coordinador de la Junta Local del PP de Sant Cugat


Publicat: el 14/set/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa més de vint-i-cinc anys vaig descobrir un lloc que solia ser conegut per la seva bellesa, la seva hospitalitat i, sobretot, la seva seguretat. Vaig decidir establir-me allà, perquè era allà on volia construir la meva llar, criar als meus fills, i fins i tot vaig decidir que era un lloc meravellós per a desenvolupar els meus somnis empresarials.

Està clar que els temps han canviat. Els records de seguretat i tranquil·litat que solien omplir els carrers de la nostra ciutat s'estan esvaint. Els delictes s'han convertit en una trista realitat que enfrontem dia rere dia. Com a comerciant, m'he sentit atrapat en una espiral d'incertesa i por en haver de lluitar contra els intents de robatori i estafa cada dia, mentre veig com el meu estimat Sant Cugat es degrada davant els meus ulls.

Un dels aspectes més dolorosos d'aquesta transformació és la falta de resposta per part de les institucions públiques. En lloc de veure un esforç concertat per abordar aquests problemes, ens trobem amb un buit de lideratge i una falta de mesures efectives per a combatre el crim. No és normal que acudeixis als Mossos, angoixat, a fer una denúncia i hagis de triar entre agafar cita prèvia i tornar un altre dia o diverses hores d'espera en la comissaria, o que t'informin a la Policia Local que com són les 18 h i tanquen a les 19 h, millor demà. Quan s'ha convertit la lluita contra el crim en una gestió purament administrativa? Ja està bé! És hora que les institucions públiques s'uneixin per protegir el poc que queda de l'essència de la nostra comunitat.

L'impacte d'aquesta inseguretat se sent en tots els racons; en concret els comerços locals, que solien ser el cor de la nostra economia, lluiten per sobreviure. La nostra qualitat de vida s'ha vist compromesa, i el sentiment general d'inseguretat ha crescut. Aquest no és el Sant Cugat que coneixíem i estimem.

Però no perdem de vista els nostres valors fonamentals. Aquí, a la nostra ciutat, sempre hem valorat la família, la comunitat, la solidaritat i l'harmonia. La seguretat és un pilar fonamental d'aquests valors, i un revulsiu per a la inversió.

Faig una crida, a tots els residents i comerciants de Sant Cugat a reflexionar. No podem quedar-nos de braços plegats. Si no s'actua, no anirà a millor, sinó tot el contrari. És hora d'alçar la veu i exigir mesures concretes per restaurar la seguretat als nostres carrers.

Exigim a les autoritats locals a què es comprometin de manera ferma i efectiva en la lluita contra el crim. Necessitem patrulles més freqüents, millor il·luminació i programes de prevenció del delicte. També necessitem el suport de la comunitat per denunciar activitats sospitoses i treballar junts en la protecció de la nostra llar.

Sant Cugat del Vallès té un passat ple de bellesa i seguretat. Ara, junts, podem assegurar-nos que també tingui un futur brillant. Continuem sent els guardians de la nostra comunitat, defensant els valors que fan que aquest lloc sigui especial. Alcem la veu i, tots plegats podrem retornar-li a Sant Cugat la tranquil·litat de la qual una vegada gaudim, i a més les nostres famílies s'ho mereixen.

JUAN JOSÉ PRIETO CONTRERAS és Coordinador de la Junta Local del PP de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.