#stopcaza


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la PAS


Publicat: el 4/mai/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La munteria és la modalitat de caça més característica d'Espanya i, probablement, la més brutal del món on hi ha gossades o grups de fins a 40 gossos que s'utilitzen per trobar, assetjar i immobilitzar i/o matar altres animals.

Els gossos usats a les munteries estan exposats a greus perills, no reben l'atenció veterinària que necessiten quan resulten ferits (són els mateixos caçadors qui suturen les ferides o les tanquen amb una grapadora) i realitzen llargs trajectes en remolcs on amb prou feines es poden moure. Se'ls obliga a convertir-se en armes i se'ls deixa de veure com a éssers que senten i tenen necessitats. Fins ara, Dinamarca, Alemanya, Àustria, Hongria, els Països Baixos, Luxemburg i Suècia han prohibit aquest tipus de caça. Aquesta manca d'empatia ens situa a la cua d'Europa en matèria de benestar animal.

Desenes de milers de gossos utilitzats per caçar han estat exclosos de la llei estatal de protecció animal, de manera que depenen de les normes autonòmiques.

Algunes de les races més utilitzades són els podencs, el grifó, pel seu olfacte i velocitat; l'alà espanyol, el dogo argentí, el mastí i altres, per la seva força, juntament amb una varietat de creuaments.

En diverses investigacions s'ha pogut comprovar que els gossos viuen en condicions insalubres, exposats a les inclemències meteorològiques, sovint sense accés a menjar ni aigua en bon estat i en espais molt petits.

No es pot saber el temps que passen sense estar lligats més enllà de la seva activitat durant la temporada de cacera, ja que ni el Reglament de Caça ni les lleis autonòmiques concreten un límit en què sí que poden estar-ho.

A Espanya, les munteries són considerades Bé d'Interès Cultural (BIC) a Andalusia i Extremadura des del 2020 i el 2022, respectivament.

Tant el benestar com els drets dels animals són qüestions d'interès públic, per tant, us demanem que signeu per acabar amb aquesta pràctica a aquesta web.

BIBIANA NAVARRO és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.