SSMM Reis d'Orient, no porteu animals de companyia!


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la PAS Sant Cugat


Publicat: el 5/gen/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Nadal és aquesta època de l'any on moltes persones es deixen portar per les emocions i busquen treure un somriure als qui més estimen, al preu que sigui. En aquesta situació, s'adopten o compren animals que en pocs mesos acaben convertint-se en víctimes de la falta de temps, de cures, d'atenció o fins i tot d'amor.

Per això és important tenir molt clar que quan adoptem un animal a casa, es converteix en un nou membre de la família, amb tot el que això comporta.

No hem d'aprofitar l'època festiva per integrar el nou membre. Podem esperar, i realment veure si estem disposats i preparats per al canvi de vida al qual estem a punt d'embarcar-nos.

Resulta impensable que, avui dia, encara hàgim de dir-li a la gent que no regali animals per Nadal, al·lucinant sí, però segueix havent-hi moltes persones que regalen 'mascotes' (*recordem que s'ha de dir ben dit, animals de companyia, les mascotes són "persona, animal o cosa que hom considera que porta sort", i no és aquest el cas, oi? D'acord).

Víctimes d'un caprici impulsiu, poc després d'acabar Nadal, la gent torna a treballar i els gossos, per exemple, comencen a desenvolupar problemes de conducta derivats de la pèrdua d'empremta i la desinformació. Pots imaginar on acaben.

La pitjor conseqüència de regalar éssers sintents sense haver meditat gaire a consciència els deures i obligacions, és l'abandó. I l'abandó d'un animal de companyia és un tipus de maltractament extremadament cruel. I és un delicte!

També és molt important el tema dels conills, les tortugues de Florida, els hàmsters o els conillets d'Índies, que es regalen molt per Nadal als infants per part de pares i mares que no volen tenir una responsabilitat més gran. És el regalet enverinat.

El "mascotisme" esdevé a més un problema per a la biodiversitat quan es tracta d'animals exòtics, molt habituals entre petits mamífers o rèptils que poden venir fins i tot del tràfic il·legal d'espècies. Moltes persones, quan se'n cansen, els deixen anar a la natura sense saber que està prohibit i generant un greu desequilibri per a la fauna i la flora.

A Espanya encara queda molt de camí per recórrer en protecció animal i les xifres ens indiquen la necessitat de recordar la importància crucial de no regalar mai un animal.

BIBIANA NAVARRO I ARGELICH és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.