La desigualtat és present a Sant Cugat


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguilà

Membre de l'executiva del PSC de Sant Cugat i secretari de política municipal de la JSC de Sant Cuga


Publicat: el 9/nov/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat del Vallès es troba entre els municipis més rics d'Espanya, aquesta notícia no és nova, ja que en els últims anys es normal veure'l entre els deu municipis més rics de l'Estat.

Aquesta notícia ens pot alegrar, però cal analitzar una mica la situació, per veure que no tots els santcugatencs i santcugatenques són rics. Aquestes dades s'aconsegueixen, ja que hi ha una part important de la població de Sant Cugat que tenen unes rendes altes.

Però parlem de la desigualtat al nostre municipi. Les dades actuals a les quals hem tingut accés ens diuen que som el segon municipi més desigual de Catalunya. També és cert que depèn del districte on visquis hi ha més o menys desigualtat, cosa que es pot veure més detalladament on està la desigualtat més accentuada.

Però la desigualtat és tan important en el nostre municipi, ja que existeix molta diferència entre les rendes més altes i les més baixes. Per tant, vivim en una ciutat en la qual hi ha persones de diferents classes socials.

Més d'una quarta part dels nostres veïns i veïnes indiquen que tenen moltes dificultats per arribar a final de mes. Això mostra els problemes de desigualtat que hi ha a Sant Cugat. Tenim molta gent que dedica més del 50% del seu sou a pagar el lloguer i això es tradueix en un problema molt greu per poder viure dignament, ja que una persona o una família normal té altres despeses per fer front.

Les dades ens deixen unes conclusions molt clares i són que si no tens un salari mitja-alt és molt difícil fer front a una hipoteca o lloguer a la nostra ciutat. En el cas de no poder tenir un salari digne fa que poder viure a Sant Cugat sigui missió impossible.

Amb una inflació alta, les administracions són les que hi han d'actuar per fer front a les desigualtats cada vegada més grans. La pujada de les pensions per al 2023 d'un 8,5% és un respir per moltes famílies que viuen gràcies a la pensió del pare/avi o mare/àvia que els hi ajuden a poder fer front a les despeses comunes.

Els ajuts a l'escolaritat i les ajudes a l'energia seran claus en els mesos vinents per garantir que vivim en una ciutat on s'ajuda a tothom perquè ningú es quedi enrere.

FRANCESC AGUILÀ és membre de l'executiva del PSC de Sant Cugat i secretari de política municipal de la JSC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.