El 024: una trucada a la vida


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguilà

Secretari de política municipal del PSC


Publicat: el 11/mai/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després d'haver superat les pitjors onades de la Covid-19 i veient com les restriccions van cada vegada a menys, és important analitzar alguns dels efectes que ha produït en les persones aquesta pandèmia mundial.

Tots i totes hem hagut de fer esforços per anar canviant la nostra manera de viure depenent de les dades epidemiològiques. Això ha generat una capacitat d'adaptació als canvis important per moltes persones que han vist com sí que han pogut planificar-se d'una altra manera, però no tothom ho ha pogut superar.

Hem sentit com la paraula salut mental s'ha anat fent més gran i rellevant a mesura que passaven els mesos i això ha fet que les administracions posessin la lupa en el problema i proposessin solucions ha un fet que no s'havia tractat mai amb tanta consideració.

Les dades de suïcidi a Espanya durant el 2020 van ser un punt d'inflexió per començar a treballar a com evitar els suïcidis, es van produir més de 3.000 suïcidis en un any.

Davant d'aquestes dades alarmants, el govern d'Espanya ha posat en funcionament aquest dimarts 10 de maig el telèfon 024 de l'atenció a la conducta suïcida. Un telèfon que salva vides i que estarà operatiu 24 hores els 365 dies de l'any. A més és un número anònim, gratuït, confidencial i accessible.

Amb aquest pas de crear un telèfon que ajuda a les persones que tinguin pensament suïcida, és una eina per tal d´evitar situacions molt desagradables quan un familiar o amic se suïcida.

La veritat que accions com aquestes s'han de promocionar més i intentar arribar més a la ciutadania perquè és un fet únic en el nostre país.

El govern d'Espanya compleix amb els seus compromisos de dotar de recursos el sistema públic de salut per tal de garantir una millor vida a les persones amb problemes de salut mental.

FRANCESC AGUILÀ és secretari de política municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.