Motomami i Déu


  • Comparteix:

emili.marles

Emili Marlés

Rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià


Publicat: el 8/abr/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Motomami és el nom del nou disc de la Rosalia, una compositora a qui admiro pel gran talent i la creativitat que té. El nou treball és molt personal. La majoria de les cançons són quasi un confessionari on la Rosalia ens obre el seu cor i ens desvela les seves vivències. Aquest estil tan sincer em recorda molt a Amy Withehouse tal com demostra el documental 'Amy, la Chica detrás del nombre'.

Un tret de la Rosalia que sempre m'ha sorprès és la presència de Déu en les seves cançons. En el nou àlbum Déu surt en sis de les 16 cançons (és a dir, en un terç del disc) i sempre d'una manera molt positiva: "Que aquí el millor artista és Déu", "quina pena quan tu vols una cosa, però Déu té altres plans per a tu".

Hi ha una cançó molt nostàlgica i preciosa (G3N15) dedicada al seu nebot Genís de vuit anys a qui no ha pogut veure durant la pandèmia. Al final de la cançó hi ha un missatge d'àudio de l'àvia de la Rosalia que és preciós i que denota que és una dona molt creient. L'àvia li diu: "Bon dia, amor meu, m'agrada pensar que en moments difícils sempre ajuda moltíssim tenir una referència a Déu. Sempre és la família, en primer lloc, i... No, en primer lloc, diria que, en primer lloc, sempre és Déu i després la família. La família és tan important, carinyo".

Als inicis de la quarantena va escriure el Parenostre en el seu Twitter. En Jordi Évole li va preguntar per què ho va fer, dient-li: "Tu pregues?". Ella li respon "a la meva manera", i recorda que "quan era petita i em quedava a dormir amb la meva àvia, ella sempre em resava [el parenostre] abans de dormir-me... Abans de dormir intento donar gràcies per les coses bones i positives que passen en el món i al meu voltant. Intento prendre consciència de tot això, ja que m'ajuda a estar més ancorada". Fa pocs dies, en el programa 'Chillin Island' d'HBO Max va recitar el parenostre en català, i el presentador americà li va preguntar si estava fent un rap.

Rosalia se sent una dona molt lliure a nivell musical, en el seu 'outfit' i també a l'hora de parlar de Déu. Em faria molta il·lusió veure-la cantar en un concert íntim al Monestir. I, Rosalia, gràcies per recordar-nos que "lo primero e' Dios" (Hentai).

EMILI MARLÉS és el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.