Les residència de gent gran, un servei essencial


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguilà

Secretari de política municipal del PSC


Publicat: el 16/mar/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dilluns 14 de març es van complir dos anys del primer confinament a tot Espanya per culpa de la pandèmia del coronavirus. La situació dos anys després ha canviat, sobretot, ja no convivim amb tanta por gràcies a la vacunació i a les mesures que prenem en el nostre dia a dia.

El col·lectiu més afectat per tota aquesta crisi de la Covid-19 han estat la gent gran i sobretot les seves residències, ja que durant l'inici de la pandèmia van morir moltes persones i va provocar una por tant per les persones que residien com pels seus familiars, pel neguit que els hi suposava no saber com estaven o si se salvarien de la malaltia.

La situació de col·lapse que es va viure en les residències més afectades pel coronavirus ha de servir per plantejar-nos si el servei cap a la nostra gent gran cal reforçar-lo. A Sant Cugat només tenim una residència pública de gent gran i per als usuraris i els seus familiars hi han hagut moments complicats a l'hora de gestionar les visites.

Al final, els treballadors i treballadores de les residències, se'ls hi ha de felicitar, han fet el que han pogut en una situació de màxim risc, però cal una gestió on les nostres persones grans estiguin en el centre de tot el servei que se'ls hi ha de donar, no s'hi ha d'escatimar recursos per la seva atenció.

Com comentava només tenim una residència pública i ja fa uns quants anys que es comença a parlar de la construcció d'una segona residència pública per cobrir la demanda que hi ha actualment i que segur que hi haurà en un futur no tan llunyà. Per tant, invertir en una residència pública de gent gran és molt important per tal de donar resposta a la demanda que hi haurà d'aquí uns anys.

Per als socialistes els serveis públics són essencials en la nostra ciutat, com una eina que serveix per cohesionar a la ciutadania i garantir la igualtat d'oportunitats. Aquesta pandèmia ens ha ensenyat que cal preservar i millorar els nostres serveis públics per tal que els nostres veïns i veïnes puguin tenir el millor servei possible.

FRANCESC AGUILÀ secretari de política municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.