MAMA, vull...!


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la PAS Sant Cugat


Publicat: el 10/feb/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Molts animals salvatges ens fascinen...ens agraden tant que voldríem tenir-los a casa. Alguns han estat modificats pels éssers humans perquè els puguem tenir a casa, com els conillets d'índies, els hàmsters o els porcs vietnamites. Els veiem a les pel·lícules, a Youtube, en persones famoses que els tenen, a les botigues d'animals... i ens semblen tan macos, divertits, estranys, que volem tenir-los i comprar-los. Però, sabem com han arribat a la botiga? Coneixem bé les seves necessitats? Estan contents de viure sense ningú de la seva espècie?

Sabies que es calcula que només 1 de cada 10 animals capturats en el seu hàbitat per al comerç sobreviuen? I que el comerç d'animals salvatges comporta la mort de famílies senceres? Els furtius només volen les seves cries per a vendre-les i maten tota la família que surt a defensar-les.

Sabies que els ocells engabiats sovint s'avorreixen tant que es tornen agressius i poden començar a fer-se mal? S'arrenquen les plomes, es fan mal al bec, es lesionen la pell, balancegen el cap, van constantment a banda i banda de la gàbia, pateixen estrès i fins i tot es poden col·lapsar per ansietat.

Sabies que abandonar un animal salvatge és condemnar-lo a una mort lenta? La majoria d'animals salvatges no saben buscar-se la vida en els nostres ecosistemes i tampoc no han tingut l'oportunitat que les seves mares els ensenyessin com fer-ho i acaben morint de gana o atropellats pels cotxes. Els altres animals que aconsegueixen adaptar-se al nou entorn acaben sent morts per les administracions que els consideren invasors perquè desplacen els animals autòctons sense tenir en compte que ells són simplement les víctimes dels capricis dels éssers humans.

Milions d'individus pateixen cada any les conseqüències d'un trànsit que a més d'afectar a animals i plantes, també ho fa als drets humans i a l'economia de molts països, ja que cada vegada està més vinculat amb el tràfic d'armes, de drogues i amb el terrorisme i les guerres. I Espanya és un dels principals països d'aquesta activitat. Si no ho sabies, ara ja ho saps!!!

BIBIANA NAVARRO I ARGELICH és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.