La por a perdre-ho tot, a no tenir plaça en el transport escolar, es notava en l’ambient. Tot i això la consciència que allò pel que es lluitava era just i l'evidència que hom no estava sol feien de la por un obstacle que es podia vèncer.
D’aquella desobediència, en queda una escola connectada amb la xarxa de transports municipal, encara millorable; en queden uns accessos a l’escola arranjats; i en queda un servei de transport escolar organitzat per les famílies que probablement sigui un dels exemples d’autogestió més interessants a nivell de municipi.
Aquell acte d’insubmissió va recordar pel cap baix dues coses. D’una banda, que de vegades no hi ha més remei que trencar la legalitat per poder avançar, per poder fer passes en positiu, en definitiva per poder construir. De l’altra, que la força de les persones, de les veïnes i veïns organitzats, pot ser enorme, i que el repte més important que tenim a l’hora de treballar per allò que ens és comú és justament saber sumar-nos.
El canvi comença sovint per una acció extralegal, tant si desobeïm en petit com si desobeïm en gran, a nivell de barri o a nivell de país. Desobeir forma part del necessari procés d’emancipació i de superació de les comunitats i de les persones.
RAMON PIQUÉ és regidor de la CUP-PC
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.