Infants i joves amb esperit crític


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica (ERC)


Publicat: el 12/nov/24
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana hem inaugurat el Consell d'Infants d'enguany, un projecte que se suma al seu germà gran, el Consell de Joves 12/17, que va començar a caminar a finals d'octubre. Són els òrgans participatius per excel·lència dels nens i les nenes de Sant Cugat, així com d'aquells qui entren en l'adolescència.

Aquests espais representen una oportunitat per començar a implicar-se en la ciutat des de petits, i de fer-ho de forma col·lectiva amb altres companys i companyes dels diferents centres educatius. Suposen una ocasió per fer xarxa i fomentar que les noves generacions s'estimin encara més Sant Cugat i s'hi sentin més arrelades.

Escoltant totes les presentacions dels membres dels dos consells, coincideixen amb les ganes de conèixer gent, treballar en equip i fer sentir la seva veu per fer de Sant Cugat una ciutat millor per a la infància i l'adolescència.

En diverses ocasions he comentat que una de les claus del benestar de què gaudim aquí és precisament el sentiment de comunitat que genera el teixit cultural, esportiu, educatiu... Vivim en una ciutat on sempre passen coses, tant en espais privats com en les nostres places, carrers i equipaments. En aquest sentit, volem que els consellers i conselleres se sentin orgullosos de col·laborar aportant idees pel seu municipi; i per això mateix, tots els encàrrecs que els encomanem els pensem per tal que tinguin un efecte directe en el seu dia a dia o en àmbits concrets on s'hi poden sentir representats.

Precisament des del curs passat vetllem perquè els resultats de la feina feta no es quedin en un calaix sense recorregut: els resultats de l'enquesta sobre els usos del català el vam compartir amb la nova Taula Local pel Català, el decàleg d'accions contra els Trastorns de Conducta Alimentària el convertirem en una exposició mòbil, les reflexions sobre el racisme es van convertir en cartells i samarretes reivindicatives i a principis del 2025 gaudirem d'una obra de teatre sobre aquesta temàtica.

De fet, els Consells han de ser també una àgora de debat, de reflexió, per tal que aquests joves ciutadans tinguin les eines per convertir-se en persones crítiques, amb criteri per valorar allò que els envolta, denunciar les injustícies i fer una ciutat i un món millor. Però també volem que siguin un espai per fomentar la seva imaginació i creativitat. Per això enguany els convidem a reflexionar sobre els discursos d'odi, a proposar una activitat per a la nostra estimada Festa Major i a pintar un mural amb la temàtica que ells mateixos escullin i treballin.

Estic convençuda que a final de curs, quan tots els projectes estiguin enllestits, els consellers i conselleres podran explicar amb orgull que han col·laborat per fer de Sant Cugat una ciutat més justa i amable.

ESTHER MADRONA és regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica (ERC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.