Mireia Decler (tiktoker): 'M'encanta veure els meus seguidors en persona i confirmar que, darrere del número, hi ha persones reals'

La tiktoker santcugatenca, que té més d'un milió i mig de seguidors, s'ha popularitzat gràcies als seus 'cantacomentarios'


  • Comparteix:

Imatge de perfil de la popular 'tiktoker' Mireia Decler / Foto: Cedida

Imatge de perfil de la popular 'tiktoker' Mireia Decler / Foto: Cedida

Mireia Decler és una santcugatenca amb més d'un milió sis-cents mil seguidors a TikTok, la xarxa social del moment. En aquest espai en línia, la santcugatenca comparteix les seves aficions, entre les quals hi ha Harry Potter, els cubs de Rubik i els parcs d'atraccions i, sobretot, la seva faceta com a cantant. El que més entusiasma els seus seguidors són els 'cantacomentarios', en els quals Decler canta temes d'artistes actuals amb la lletra que li proposen a través dels comentaris. Tot i la seva flagrant popularitat a les xarxes, la santcugatenca no es veu ben bé com una 'influencer'. 'Jo em considero tiktoker, és on tinc més presència i soc més activa', comenta.

ESCOLTA-HO

Com s'arriba, Mireia, als 1,6 milions de seguidors a TikTok?
Jo vaig començar al primer confinament, per distreure'm una mica, com tothom. Uns mesos després, al desembre, vaig publicar un vídeo cantant un tema de Harry Potter i a partir d'allà el meu nombre de seguidors va començar a pujar. El vídeo es va fer viral! Ja en fa un any, d'això.

Per tant, hi va haver una publicació que va marcar un punt d'inflexió.
Exacte. A TikTok hi ha els 'trends', que són els temes, balls o cançons del moment. En aquell moment hi havia una cantarella 'trend', i a mi se'm va acudir posar-li una lletra relacionada amb Harry Potter que em vaig inventar jo mateixa. I, pel que es veu, a la gent li va agradar molt el vídeo, i vaig començar a pujar.

Quina preparació musical has tingut?
Quan tenia cinc anys em van apuntar a violí i ja no vaig parar. Vaig fer el conservatori de violí, llenguatge musical, harmonia i orquestra. Després, l'any 2011, em van agafar per cantar un tema de 'My little pony', i això em va animar a apuntar-me a classes de cant, per fer-ho bé. Finalment, vaig fer tota la carrera de cant, els vuit graus.

A part del cant, utilitzes les xarxes per compartir altres interessos?
Sí! Hi ha gent que em recomana que em centri en una sola cosa, "si cantes, només canta", però a mi m'agrada fer-ne vàries. Parlo de Port Aventura, perquè hi vaig molt sovint amb el meu marit, o de Harry Potter, que també ens agrada molt.

Ara mateix, suposo que aquesta és la teva professió.
Exacte. Em dedico a això i també faig algunes col·laboracions, campanyes i encàrrecs.

Quantes hores li dediques al dia?
24/7, és a dir, 24 hores, els set dies de la setmana. Si no estàs fent una cosa, n'estàs fent una altra. Gravar, editar, interactuar... A més, com que treballo amb el mòbil, sempre estic connectada. El meu marit em demana que deixi el mòbil almenys per dinar, perquè és veritat que quan t'arriba un missatge sents la pressió d'haver de contestar. No només són els vídeos de TikTok, hi ha molta feina al darrere.

Com se't va acudir això dels 'cantacomentarios'?
Quan vaig arribar als 10k (10.000 seguidors) a TikTok, un amic em va animar a fer una cançó conjuntament amb els meus seguidors per celebrar-ho i em va semblar molt bona idea. Des d'aleshores, cada 10k, feia un 'cantacomentarios', es va convertir en una tradició. Quan vaig arribar als 100k va passar a ser una secció fixa del meu perfil de Tiktok. Cada setmana en publico algun.

Amb el teu nivell d'exposició, suposo que inevitablement, de vegades, també reps comentaris negatius. Com ho vius?
Sí, hi ha de tot, des dels més agraïts, fins als que venen a criticar, perquè no tenen res més a fer. Alguns no es paren ni a mirar el contingut, critiquen o inclús insulten, pel físic. Inclús m'he vist obligada a bloquejar alguns usuaris, perquè venen a fer mal. Jo estic encantada que m'escriguin i que em facin crítiques constructives, per créixer i per millorar. Totes les propostes i peticions que m'arriben, les accepto amb els braços oberts. La majoria és gent bona que és allà perquè li agrada el que faig. Però hi ha un petit percentatge que són trolls. Què hi farem.

T'agrada aquesta feina?
Soc molt feliç de fer el que faig i estic molt contenta de tenir aquesta feina. Sí que és sacrificat, encara que molta gent es pensa que no fas res. Des de fora es veu el vídeo i ja està, no es veu el procés.

T'has trobat, ja, que et reconeguin pel carrer?
Sí! Sobretot a Port Aventura m'ha parat força gent! Em pregunten si soc "la que canta a Tiktok", com si jo fos l'única que ho fa! I sempre dic que sí, m'encanta. M'encanta veure els meus seguidors en persona, confirmar que existeixen més enllà del número.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.