Patge Reial: ''Sense la nostra ajuda la feina dels Reis d'Orient seria absolutament impossible''

Els patges enllesteixen els últims detalls perquè grans i petits tinguin els seus regals


  • Comparteix:

Els Patges Reials tornaran a recollir les cartes dels infants de Sant Cugat al Claustre del Monestir / Foto: Lali Puig

Els Patges Reials tornaran a recollir les cartes dels infants de Sant Cugat al Claustre del Monestir / Foto: Lali Puig

Els Patges Reials ja ho tenen tot a punt per a la nit de l'any que se'ls gira més feina, la Nit de Reis. A Sant Cugat, els ajudants dels Reis d'Orient instal·laran en el Campament Reial al Claustre del Monestir el 3 i 4 de gener perquè els infants puguin portar la seva carta. Sense l'ajuda dels patges, la feina dels Reis seria ''absolutament impossible'', ha explicat un d'aquests ajudants a Cugat Mèdia. I com que ''la nit és llarga i freda'', el patge ha assegurat que tota ajuda per recuperar forces que puguin deixar els nens i nenes serà benvinguda.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA COMPLET DE NADAL

Què tal Patge, com estàs? Imagino que són dies de molta feina
Doncs sí, la feina tot just comença ara, perquè aviat arribarà el més gros i el més esperat de tot l'any.

Les criatures saben molt bé qui són Melcior, Gaspar i Baltasar, però com és la feina de Patge Reial?
En realitat els patges som els que estem al darrere, som els que durant tot l'any ens encarreguem de procurar que les criatures es portin prou bé i som els que acabem ajudant els Reis perquè tots els regals arribin al seu lloc. Sense la nostra tasca, la feina dels Reis seria absolutament impossible.

Una de les feines importants que teniu és la de recollir cartes... Els nens i nenes acostumen a ser previsors o us lliuren la carta l'últim dia?
Hi ha de tota classe. Hi ha nens que ja fa setmanes que ens les han fet arribar, hi ha nens que s'esperaran a donar-la al Campament Reial, i sempre hi haurà algú altre que ens donarà la carta al mateix moment de la cavalcada, però que no es preocupin que tant si ets un nen o nena molt previsora o d'aquells que ho deixen sempre tot per últim moment, rebrem la teva carta, la llegirem, la donarem als Reis i ells us entregaran els paquets que hàgiu demanat.

Per als nens i nenes que no ho sàpiguen, on us poden trobar?
A Sant Cugat ens han cedit el Claustre del Monestir el 3 i 4 de gener durant tot el dia perquè pugueu portar-nos les cartes. Estarem allà preparant paquets i totes les tasques que ens cal fer per a després, el dia 5 a la nit, poder-los repartir. El Campament Reial és un bon lloc perquè ens porteu la carta.

Què han de fer els infants de Sant Cugat perquè la nit de Reis no passeu de llarg i els hi deixeu els regals?
Això és una gran pregunta! Com que hi ha patges per a tots els gustos, cada nen ha de pensar molt fort què és el que voldria el patge de casa seva. De patges en som molts i n'hi ha a qui li agrada el dolç, d'altres el salat, hi ha qui deixa només un got de llet amb cacau, hi ha a qui li agrada deixar un gotet de vi, hi ha qui deixa un entrepà de botifarra negra... Tot això serà benvingut! Penseu que la nit és molt llarga, freda i està bé reposar forces de tant en tant.

I deixar les sabatilles perquè els Reis i els patges sàpiguen quantes persones hi ha a casa també és important, oi?
Poden ser les sabatilles, o un fanalet perquè no passem de llarg... Totes aquestes coses ens resulten ben útils.

Hi ha algun nen o nena a qui li hàgiu preparat una bossa de carbó?
Mira, jo et diria que això del carbó no ho portem tant perquè un nen o una nena no s'hagi portat prou bé. El carbó ens ha de servir de mirall per veure aquelles coses que no fem prou bé i que hauríem de millorar. Per això portem carbó, no tant per castigar, sinó perquè tots plegats diguem ''vinga, aquest any ho farem millor''.

Algun missatge que els teus companys patges i tu vulgueu traslladar als infants de Sant Cugat?
Que siguin nens, que creguin en la màgia i que siguin molt feliços.

Aquest és un missatge que també podríem deixar als pares, oi?
També, també... Però penso que la nit de Reis, els pares saben molt bé que aquesta màgia existeix i que és molt important.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.