La JNC es desmarca de l'assetjament a una regidora amb un expedient al secretari d'organització local


  • Comparteix:

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) posa distància amb el secretari d'organització de la JNC a Sant Cugat, Josep Arcas, arran de l'assetjament denunciat per la regidora de la CUP, Ariadna Sierra, al ple municipal d'octubre, celebrat aquest dilluns. A través de la xarxa social 'X', la Secretària General de la JNC, Ariadna Urroz, ha condemnat públicament els fets perpetrats per Arcas. Urroz, que també ha anunciat que ha portat a l'òrgan disciplinari intern les actuacions d'Arcas, ha volgut desvincular el santcugatenc militant de la JNC de qualsevol 'responsabilitat a nivell nacional'.




Durant l'audiència pública del ple municipal, la regidora de la CUP, Ariadna Sierra, en resposta a una intervenció d'Arcas, va acusar el militant de la JNC d'assetjar-la, tant a través de les xarxes socials com en persona. La regidora va exigir a Junts i a la JNC que es responsabilitzessin de la situació i des de la CUP es va requerir una "rectificació urgent" d'aquests comportaments masclistes.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, va respondre a la queixa de Sierra amb un escuet "prenc nota". Per la seva banda, el cap local de la JNC i secretari d'organització de Junts, Àngel Segura, va fer una piulada on assegurava que les joventuts, amb "els mecanismes interns", gestionarien la situació. Aquest dimarts al migdia, Segura ha assegurat a aquest mitjà que "ja s'ha obert expedient dins la JNC per actuar amb la màxima rapidesa i contundència possible".



L'aliat intermitent

La participació d'Arcas a l'audiència pública del ple municipal de Sant Cugat es remonta al 2019. Aquell mateix any, en resposta a l'aleshores regidora de la CUP Núria Gibert, Josep Arcas admetia que "feia campanya per Junts". Des d'aleshores, el partit se n'ha vinculat i desvinculat periòdicament.

Sense anar més lluny, a la piulada d'aquest dilluns de Segura, aquest puntualitzava que Arcas "no és militant de Junts. Sí de la JNC". De la mateixa manera, el mateix alcalde, Josep Maria Vallès, ha respost en diverses ocasions davant les queixes de regidors amb un "no és nostre", en referència a la vinculació d'Arcas amb el partit.

Aquesta desvinculació pública del partit amb Arcas s'ha repetit nombroses vegades, tot i que, paral·lelament, el santcugatenc ha participat en múltiples actes públics del partit local, com ha quedat palès en les xarxes socials. També ha assumit càrrecs com conseller nacional de la JNC i secretari d'Organització i Militància a Sant Cugat, que encara ostenta en el moment de redacció d'aquesta notícia.

L'ofrena de Junts per Sant Cugat de la Diada Nacional de Catalunya i la celebració dels resultats de le eleccions europees, el 9 de juny passat, són els últims actes on Arcas apareix a les xarxes com un membre més de Junts per Sant Cugat, tot i que ell mateix, al ple d'aquest dilluns, es va desvincular de la militància del partit.








about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.